Πέμπτη 15 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΡΙΑΣΙΟ
Δημοπρατείται το έργο επεξεργασίας λυμάτων

Επρεπε να μεταβληθεί ο Κόλπος της Ελευσίνας σε βούρκο, για να το θυμηθούν οι αρμόδιοι...

Χρειάστηκαν μερικές δεκαετίες αγώνων των κατοίκων του Θριασίου, που βλέπουν τον Κόλπο της Ελευσίνας να αργοπεθαίνει και να προηγηθεί καμιά δεκαριά φορές η εξαγγελία του την τελευταία μόνο τετραετία, για να προχωρήσει τελικά η ΕΥΔΑΠ στη δημοπράτηση του έργου της κατασκευής των εγκαταστάσεων επεξεργασίας και διάθεσης των λυμάτων του Θριάσιου Πεδίου, προϋπολογισμού 10 δισ. δρχ.

Οπως ανακοινώθηκε χτες, η πρώτη φάση του διαγωνισμού (φάση εκδήλωσης ενδιαφέροντος) θα διεξαχθεί στις 2 Αυγούστου και από αυτήν θα επιλεγούν πέντε ως δέκα υποψήφιοι, οι οποίοι θα κληθούν να καταθέσουν στη δεύτερη φάση τις οριστικές τεχνικές και οικονομικές προσφορές τους.

Το έργο αφορά την κατασκευή εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων για την εξυπηρέτηση των Δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μάνδρας, καθώς και της Κοινότητας Μαγούλας. Οι εγκαταστάσεις θα επεξεργάζονται αστικά και προεπεξεργασμένα βιομηχανικά λύματα σε πρώτη φάση για πληθυσμό 117.000 ατόμων, ενώ σε δεύτερη φάση (περίπου για το έτος 2030) 233.000 ατόμων. Η δυναμικότητα των εγκαταστάσεων θα είναι περίπου 25.000 κυβικά μέτρα λυμάτων για την πρώτη φάση και περίπου 42.000 κυβικά μέτρα για τη δεύτερη φάση.

Ο συνολικός χρόνος κατασκευής των εγκαταστάσεων εκτιμάται σε 21 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, ενώ θα υπάρξει και άλλη μια περίοδος που θα κυμαίνεται μέχρι 18 μήνες που θα αφορά τη συντήρηση των εγκαταστάσεων, ενώ άλλοι 18 μήνες θα απαιτηθούν για να τεθούν οι εγκαταστάσεις σε αποδοτική, δοκιμαστική και κανονική λειτουργία.

Πιο συγκεκριμένα, αντικείμενο της εργολαβίας που δημοπρατείται είναι:

  • Η οριστική μελέτη του συνόλου των έργων σε στάδιο λειτουργίας.
  • Η κατασκευή όλων των έργων πολιτικού μηχανικού και για τις δύο φάσεις.
  • Η προμήθεια και εγκατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού α φάσης.
  • Η συντήρηση των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού του έργου.
  • Η θέση σε αποδοτική, δοκιμαστική και κανονική λειτουργία για 18 μήνες.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ