Πέμπτη 15 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
1Ο ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΙΚΑ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
Ασχημες συνθήκες νοσηλείας και εργασίας

Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Απ. Τασούλα και Ορ. Κολοζώφ

Το πρόβλημα με τις άσχημες συνθήκες νοσηλείας για τους ασθενείς αλλά και εργασίας για όλο το προσωπικό του 1ου Θεραπευτηρίου του ΙΚΑ στην Πεντέλη, έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Απ. Τασούλας και Ορ. Κολοζώφ με Ερώτησή τους για τους υπουργούς Υγείας Λ. Παπαδήμα και Εργασίας Μ. Παπαϊωάννου.

Οπως επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, που έχουν επισκεφτεί το Νοσοκομείο, στο 1ο Θεραπευτήριο υπάρχει στενότητα χώρων και έλλειψη εξοπλισμού του Νοσοκομείου, έλλειψη προσωπικού, κυρίως νοσηλευτικού, ενώ οι συνθήκες εργασίας είναι απαράδεκτες. Οι γιατροί, συνεχίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, δεν πληρώνονται τα δεδουλευμένα και υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις για όλους (συμβασιούχους, ειδικευόμενους και μόνιμους).

Οι νοσηλεύτριες, τονίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, αναγκάζονται να εξυπηρετούν 30 και 40 αρρώστους η κάθε μία και να δουλεύουν ανά μία στα χειρουργεία. Οι περισσότεροι απ' τους γιατρούς δουλεύουν με συμβάσεις έργου ή αορίστου χρόνου και πολύ λίγοι είναι οι μόνιμοι. Οι αμοιβές είναι χαμηλές, δε διευκολύνεται η μετεκπαίδευσή τους και δε γίνεται λόγος για βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη.

"Ετσι παρά τις προσπάθειες του προσωπικού, οι προσφερόμενες υπηρεσίες υγείας είναι χαμηλού επιπέδου", υπογραμμίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ και ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς:

  • Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε να βελτιωθούν οι χώροι και ο εξοπλισμός του Νοσοκομείου;
  • Θα πληρωθούν άμεσα οι εφημερίες των γιατρών και αν θα πληρώνονται στο εξής αμέσως μετά την πραγματοποίησή τους κατά μήνα;
  • Θα προκηρύξει οργανικές θέσεις νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού στο Νοσοκομείο σε αριθμό ικανό για την απρόσκοπτη λειτουργία του Νοσοκομείου.
  • Θα προχωρήσει στη μονιμοποίηση των γιατρών του ΙΚΑ και θα ικανοποιήσει τα αιτήματά τους για σταθερή βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη.
  • Θα πάρει μέτρα ώστε να εξασφαλίζεται η δυνατότητα σε όλους τους γιατρούς να μετεκπαιδεύονται, ώστε και το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας να βελτιώνεται.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ