Πέμπτη 15 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στο στόχαστρο το "18 Ανω"
  • Νέο ένταλμα σύλληψης εναντίον μέλους της κοινότητας που βρίσκεται στο τελικό στάδιο της απεξάρτησης
  • Σοβαρά ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι το ένταλμα εκδόθηκε για ληστεία που έγινε το περασμένο Σάββατο, όταν ο απεξαρτημένος ήταν στην Κέρκυρα και έδινε παράσταση με τη θεατρική ομάδα της κοινότητας

Εναντίον ενός ακόμα παιδιού, που βρίσκεται στο τελικό στάδιο απεξάρτησης της θεραπευτικής κοινότητας "18 Ανω", κινήθηκε η διαδικασία σύλληψής του για ληστεία που διαπράχτηκε στον Κολωνό, όταν ο αποθεραπευόμενος βρισκόταν στην Κέρκυρα και έδινε παράσταση με τη θεατρική ομάδα του "18 Ανω"!

Αν δεν είναι απ' τις σπάνιες συμπτώσεις, τότε το ένταλμα που εκδόθηκε για τη σύλληψη του νέου οδηγεί σε σκέψεις ότι το "18 Ανω" - και γενικότερα η προσπάθεια για την απεξάρτηση - βρίσκονται στο στόχαστρο κάποιων. Μάλιστα και η νέα επιχείρηση έχει ως αφετηρία τον Κολωνό - όπου συνελήφθη και ο 20χρονος Χρήστος Λεμπέσης γιατί έκλεψε ένα μπουφάν και βρίσκεται προφυλακισμένος απ' τις 16.6.1999.

Τα γεγονότα

Ο 25χρονος Αλέξανδρος Γκουτζιάμπασης,πρώην χρήστης ναρκωτικών, εντάχτηκε στο πρόγραμμα του "18 Ανω" το Μάρτη του 1998 και τώρα βρίσκεται στην τρίτη φάση του προγράμματος. Μάλιστα εργάζεται ως ξυλουργός στον Ταύρο σε πρόγραμμα επιδοτούμενα απ' τον ΟΑΕΔ.

Ο Αλ. Γκουτζιάμπασης είναι μέλος της θεατρικής και ραδιοφωνικής ομάδας του "18 Ανω". Την Παρασκευή (9.7.1999) ο Αλ. Γκουτζιάμπασης ταξίδεψε με τη θεατρική ομάδα του "18 Ανω" στην Κέρκυρα, όπου το Σάββατο (10.7.1999), δόθηκε θεατρική παράσταση με το "Γλάρο του Ιωνάθαν", σε συνεργασία με τη Δημοτική Μονάδας Πρόληψης της Κέρκυρας "Νίκος Μώρος".

Αίφνης, την Κυριακή το βράδυ, η οικογένεια του Αλέξανδρου ειδοποιήθηκε απ' το Αστυνομικό τμήμα του Καματερού ότι έχει κινηθεί η διαδικασία σύλληψης του Αλέξανδρου για ληστεία που διέπραξε το Σάββατο το βράδυ στον Κολωνό.

Στις διαμαρτυρίες της μητέρας του Αλέξανδρου ότι ο γιος της ήταν στην Κέρκυρα το Αστυνομικό Τμήμα Καματερού την παρέπεμψε στο Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού. Τη Δευτέρα η μάνα του Αλέξανδρου δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει με εκείνους που είχαν την υπόθεση του γιου της.

Την Τρίτη υπήρξε επικοινωνία της οικογένειας με το Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού όπου αποκαλύφθηκε ότι έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης μετά από καταγγελία των ληστευθέντων ότι αναγνώρισαν τον Αλέξανδρο στη διάρκεια της ληστείας!

Τα ερωτήματα που ξεπηδούν είναι πολύ σοβαρά: Ποιος έκανε την καταγγελία και ποιος δικαστικός λειτουργός προχώρησε στην έκδοση του εντάλματος;

Αλληλεγγύη οικοδόμων στον Χρ. Λεμπέση

Την οργή και την αγανάκτησή του εκφράζει το Παράρτημα Κολωνού του Συνδικάτου Οικοδόμων για την εμμονή των φορέων της πολιτείας στην προφυλάκιση του Χρ. Λεμπέση.

Ο Ανδρέας Λεμπέσης, πατέρας του Χρήστου, είναι μέλος του Παραρτήματος Κολωνού. "Αντί η πολιτεία, υπογραμμίζει το Συνδικάτο, να συνδράμει με στοργή στην προσπάθεια του νεαρού για απεγκλωβισμό από την εξάρτηση των ναρκωτικών και να βοηθήσει αποφασιστικά στην κοινωνική του επανένταξη, τον αντιμετωπίζει σαν κοινό εγκληματία και ουσιαστικά τον τιμωρεί για τον αγώνα που έδωσε ο ίδιος και η οικογένειά του.

Θεωρούμε ότι η αντιμετώπιση αυτή γίνεται ακριβώς για να μη γίνει η γιγάντια προσπάθεια του Χρήστου για απεξάρτηση παράδειγμα προς μίμηση για άλλους νέους εγκλωβισμένους στο σύστημα εξαρτησιογόνων, που τόσο έντεχνα προωθούν οι κρατούντες".

Και η ανακοίνωση καταλήγει: "Απαιτούμε, ως ελάχιστη ένδειξη ανθρωπιάς από μέρους της πολιτείας, την άμεση απελευθέρωση του Χρήστου Λεμπέση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ