Πέμπτη 15 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέες ΣΑΠουνόφουσκες...

"Αλλαγές" στο καταδικασμένο στη συνείδηση των αγροτών Συμβούλιο Αγροτικής Πολιτικής (ΣΑΠ) εξήγγειλε χτες ο υπουργός Γεωργίας Γ. Ανωμερίτης.Αυτό που αλλάζει είναι ότι δε θα γίνεται μια φιέστα υποτιθέμενης συζήτησης κεντρικά, αλλά πολλές, σε επίπεδο νομών και περιφερειών! Αυτό η κυβέρνηση το βαπτίζει "αποκέντρωση των εργασιών", με σκοπό "να βρεθεί και το υπουργείο Γεωργίας στο φυσικό του χώρο, την περιφέρεια" (!).

Επί της ουσίας δεν αλλάζει τίποτα, καθώς τόσο στο κεντρικό ΣΑΠ, όσο και στα περιφερειακά και τα νομαρχιακά, απουσιάζουν οι πραγματικοί εκπρόσωποι των αγροτών. Συμμετέχουν βέβαια οι συμβιβασμένες ηγεσίες των τριτοβάθμιων οργανώσεων ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ, αλλά και μια σειρά υπηρεσιακών παραγόντων, εκπροσώπων βιομηχάνων, εξαγωγέων κ.ά. Οσο για την αποστολή του ΣΑΠ, παραμένει η επίφαση διαλόγου για την εφαρμογή της αντιαγροτικής πολιτικής ξεκληρίσματος της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Σύμφωνα με τα όσα εξήγγειλε ο υπουργός Γεωργίας, το νέο ΣΑΠ θα συνέρχεται δύο φορές το χρόνο, αλλά και εκτάκτως - όταν απαιτείται - σε επίπεδο Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, Περιφέρειας και σε εθνικό επίπεδο. Οσο για τα θέματα του πρώτου κύκλου ΣΑΠ '99, ο οποίος συγκαλείται για το Σεπτέμβρη - Δεκέμβρη, είναι χαρακτηριστικά: "Πολιτικές ανασυγκρότησης της υπαίθρου μέσα από τις αναπτυξιακές προοπτικές της Ατζέντα 2000" (!), "Οροι και προϋποθέσεις ανάπτυξης Περιαστικών Δασών", "Αγροτουρισμός και προώθηση παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων" και "Διεπαγγελματικές Οργανώσεις: Ενα νέο εργαλείο ανάπτυξης της γεωργίας και προώθησης των προϊόντων της".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ