Πέμπτη 4 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΗΜΝΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει τη διακοπή της ακτοπλοϊκής γραμμής για Αγιο Ευστράτιο και Λήμνο

Δύο μήνες χωρίς σύνδεση με τη Λήμνο ο Αη Στράτης!

Τη διακοπή της ακτοπλοϊκής γραμμής Λαύριο - Αγιος Ευστράτιος - Λήμνος - Καβάλα καταγγέλλει η Τομεακή Επιτροπή Λήμνου του ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι τα παζάρια της κυβέρνησης με την εφοπλιστική εταιρεία «Seajets» είχαν ως αποτέλεσμα τη διακοπή της εν λόγω γραμμής «εν μέσω εορτών, σε βάρος των νησιωτών και των επισκεπτών των νησιών μας».

Η κατάσταση - επισημαίνει - είναι «περισσότερο επώδυνη για τους κατοίκους του Αγίου Ευστρατίου, που είναι αυτήν τη στιγμή σε πλήρη απομόνωση, αφού η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με τη Λήμνο, με το πλοίο "Αιολίς", έχει διακοπεί εδώ και δύο μήνες.

Οι κάτοικοι αυτού του ακριτικού νησιού δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρικές εξετάσεις, προμήθεια φαρμάκων και άλλες αναγκαίες υπηρεσίες. Επίσης, οι ψαράδες και κτηνοτρόφοι του νησιού δεν μπορούν να μεταφέρουν καθημερινά στη Λήμνο ευπαθή προϊόντα, όπως είναι τα ψάρια και το γάλα. Προβλήματα έχουν και με την προμήθεια ζωοτροφών και πετρελαίου».

Η ΤΕ Λήμνου απαιτεί «την άμεση ενεργοποίηση της γραμμής Λαύριο - Αγιος Ευστράτιος - Λήμνος - Καβάλα, καθώς και την ακτοπλοϊκή επανασύνδεση της Λήμνου με τον Αγιο Ευστράτιο», συνολικά «την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας με σύγχρονα πλοία, φτηνά εισιτήρια, με πλήρη οργανική σύνθεση σε ναυτεργάτες και με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα, σύμφωνα με τα δίκαια αιτήματά τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ