Πέμπτη 4 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής με αποκλεισμούς παρατάξεων

«Θα σταθούμε απέναντι σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο και στόχευση της νέας διοίκησης, ασκώντας ουσιαστική αντιπολίτευση από τη σκοπιά της υπεράσπισης των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων», δηλώνει ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο Θεσσαλονίκης, Β. Τομπουλίδης, με αφορμή τη συγκρότηση της νέας Δημοτικής Επιτροπής με αποκλεισμό παρατάξεων.

Η εννεαμελής Δημοτική Επιτροπή του δήμου Θεσσαλονίκης, που θα ασκεί τις αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και της Εκτελεστικής Επιτροπής, η οποία καταργείται, εξελέγη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προχθές Τρίτη.

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Θεσσαλονίκης σε δήλωσή του σημειώνει μεταξύ άλλων: «Η νέα Δημοτική Επιτροπή, με βάση τον νέο νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ, αποτελεί ένα υπερσυγκεντρωτικό όργανο με πάρα πολλές αρμοδιότητες, καθώς αντικαθιστά τις προηγούμενες Επιτροπές Οικονομικών, Ποιότητας Ζωής και την Εκτελεστική. Αυτό το γεγονός καθιστά τη λειτουργία του αποφασιστικής σημασίας για τον δήμο και τους δημότες.

Ο τρόπος συγκρότησης και σύνθεσής της, βάσει του νομοθετικού πλαισίου, δίνει τη δυνατότητα αλλοίωσης της λαϊκής βούλησης όπως αυτή εκφράστηκε στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, αποκλείοντας παρατάξεις της αντιπολίτευσης από την εκπροσώπησή τους και τη συμμετοχή σε αυτή.

Με αυτό το σκεπτικό η θέση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" είναι ξεκάθαρη, ότι θα πρέπει να εκπροσωπούνται στη Δημοτική Επιτροπή όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης όσο αυτό είναι δυνατόν βάσει του παραπάνω ασφυκτικού πλαισίου που θέτει ο νόμος, καθώς κάθε παράταξη έχει τις δικές της θέσεις, αναπτύσσει αυτοτελή δράση σε σχέση με τις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης».

Τονίζει δε ότι «ακόμα και από τη θέση του αναπληρωματικού μέλους της Δημοτικής Επιτροπής θα παρακολουθούμε και θα παρεμβαίνουμε μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο απέναντι σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο και στόχευση της νέας διοίκησης ασκώντας ουσιαστική αντιπολίτευση από τη σκοπιά της υπεράσπισης των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ