Τετάρτη 17 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ - ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ
Προσδοκίες για «συμπράξεις σε όλους τους τομείς»

«Η Βόρεια Κορέα είναι ο πιο κοντινός μας γείτονας και εταίρος, με την οποία αναπτύσσουμε και σκοπεύουμε να αναπτύξουμε περαιτέρω συμπράξεις σε όλους τους τομείς», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ενόψει της συνάντησης που αναμενόταν να έχει χτες το απόγευμα στη Μόσχα ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ με την ομόλογό του από τη Βόρεια Κορέα, Τσόε Σον Χούι.

Ο Πεσκόφ πρόσθεσε ότι οι δύο χώρες θα ενισχύσουν τη συνεργασία τους με βάση τις κατευθύνσεις που έθεσαν οι δύο ηγέτες τους τον Σεπτέμβρη, με «διάλογο σε όλα τα επίπεδα» και «εντατικές και γόνιμες διαπραγματεύσεις». Οι δύο υπουργοί - συνέχισε - «τώρα θα αναλάβουν δράση. Πρέπει πρώτα να επεξεργαστούν συμφωνίες και μετά θα ενημερώσουν τους αρχηγούς των δύο κρατών». Είπε ακόμα ότι η ρωσική κυβέρνηση προσδοκά επίσκεψη του Πούτιν στη Βόρεια Κορέα «στο άμεσο μέλλον».

Οι δύο ΥΠΕΞ είχαν συνάντηση και με τον Πρόεδρο Βλ. Πούτιν.

Στο μεταξύ η Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο KCNA, προχώρησε στην κατάργηση οργανισμών που εργάζονταν για τη μελλοντική επανένωση με τη Νότια Κορέα. Στη σχετική απόφαση του κοινοβουλίου αναφέρεται ότι Πιονγιάνγκ και Σεούλ «βρίσκονται σε οξυμένη σύγκρουση στην Κορεατική Χερσόνησο» και ότι «η επανένωση της Κορέας δεν μπορεί να επιτευχθεί ποτέ με τη Νότια Κορέα». Πρόσφατα ο ηγέτης της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν, δήλωσε ότι η επιδίωξη συμφιλίωσης και επανένωσης ήταν «λάθος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ