Τετάρτη 17 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Τηλεδιάσκεψη για το θέμα του περιβάλλοντος και της λεγόμενης «πράσινης» ανάπτυξης

Την Κυριακή 14 Γενάρη πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη των κομμάτων της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Δράσης (ΕΚΔ) με θέμα: «Απορρίπτουμε τα κόμματα της ΕΕ, του κεφαλαίου και της "πράσινης" εκμετάλλευσης. Η ελπίδα για τη διάσωση του περιβάλλοντος είναι κόκκινη».

Την εισαγωγική τοποθέτηση στην τηλεδιάσκεψη έκανε ο Κώστας Παπαδάκης, ευρωβουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Οι εκπρόσωποι των ΚΚ αντάλλαξαν απόψεις για το θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος και της λεγόμενης «πράσινης» ανάπτυξης. Κατά τη διάρκεια των εργασιών διαπιστώθηκαν σύμπτωση και σημαντική σύγκλιση απόψεων σε σημαντικές πλευρές του θέματος. Το επόμενο διάστημα θα εκδοθεί σχετική Κοινή Ανακοίνωση, ενώ η εισαγωγική τοποθέτηση και οι άλλες τοποθετήσεις των κομμάτων θα δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα της ΕΚΔ.

Με την ευκαιρία της τηλεδιάσκεψης τα κόμματα της ΕΚΔ για άλλη μια φορά εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης και καταδίκασαν τις εγκληματικές στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και στα άλλα παλαιστινιακά εδάφη, καθώς και τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ και της Βρετανίας στην Υεμένη, που οδηγούν σε ανάφλεξη ολόκληρη τη στρατηγικής σημασίας περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας και του Περσικού.

  • Αναλυτικότερο θέμα για την τηλεδιάσκεψη της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Δράσης θα δημοσιευτεί στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ