Παρασκευή 19 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Σήμερα η διαμαρτυρία στην εταιρεία που διαφημίζει «φτηνούς εργάτες»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα Παρασκευή στις 5 μ.μ. έξω από τα γραφεία της BCLA (Συγγρού 262 και Φιλαρέτου), εταιρείας που έσπευσε να αναλάβει ρόλο σύγχρονου δουλέμπορου, διαφημίζοντας σε εργοδότες τις υπηρεσίες που μπορεί να τους παρέχει στην εξεύρεση «φτηνών» μεταναστών, οργανώνει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τη δικηγορική εταιρεία που διαφημίζει σε εργοδότες ότι αξιοποιώντας τους σχετικούς νόμους μπορεί να τους εξασφαλίσει φτηνά εργατικά χέρια, φέρνοντας μετανάστες σε ...τιμή ευκαιρίας, με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. «Η λύση στο υψηλό μισθολογικό κόστος: Μετανάστες εργαζόμενοι», ανέφερε χαρακτηριστικά το επίμαχο υλικό της εταιρείας και πρόσθετε: «Αν θέλετε να προσλάβετε φτηνά εργατικά χέρια, τότε η λύση είναι εδώ!». Σύμφωνα μάλιστα με το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, η εταιρεία έστειλε σχετικό email με τη διαφήμισή της «σε κατασκευαστική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο Ελληνικό». Υπενθυμίζεται επίσης ότι μετά την καταγγελία του Συνδικάτου και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε τη διεξαγωγή εισαγγελικής έρευνας.

«Τα "νομιμοποιητικά έγγραφα" για τα "φτηνά εργατικά χέρια" που διαφήμιζε ως βιτρίνα η συγκεκριμένη εταιρεία δεν είναι αποτέλεσμα κάποιου λάθους, αλλά ένα επιχειρούμενο συνειδητό αλισβερίσι με τους μεγαλοεργολάβους και τις εταιρείες που θέλουν τζάμπα εργασία και δουλειά ήλιο με ήλιο για να βγαίνουν τα πλάνα τους», σημειώνει το Συνδικάτο Οικοδόμων. «Θα τους κόψουμε το βήχα», ξεκαθαρίζει και καλεί στη σημερινή παρέμβαση.

Στην κινητοποίηση καλούν κι άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις. «Η οργή μας γι' αυτούς που εκμεταλλεύονται με τον πιο σκληρό τρόπο τους συναδέλφους μας θα γίνει οργανωμένος, κοινός αγώνας με τους μετανάστες εργαζόμενους για να μην είναι "αόρατοι", να εργάζονται με όλα τα μέτρα υγείας και ασφάλειας, με αξιοπρεπείς συνθήκες και κατοχυρωμένα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα», τονίζει το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων.

«Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενοι δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε, αντιθέτως από κοινού και οργανωμένοι στα σωματεία μας πρέπει να παλέψουμε για να μη δουλεύουμε ανασφάλιστοι, με πενιχρά μεροκάματα και χωρίς δικαιώματα. Γι' αυτό, παλεύουμε για ΣΣΕ σύγχρονες, με αυξήσεις στους μισθούς, που να καλύπτουν όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως καταγωγής», αναφέρει η Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ). «Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συναδέλφους μας στον κλάδο των Κατασκευών, στους συναδέλφους μετανάστες, για ζωή και δουλειά με δικαιώματα!», υπογραμμίζει η Ενωση Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ