Παρασκευή 19 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΥΓΕΙΑ
Η «συγγνώμη» της κυβέρνησης ... για το εγκεφαλικό της αναισθησιολόγου

«Συγγνώμη εκ μέρους του κράτους» ζήτησε ο υπουργός Υγείας, Αδ. Γεωργιάδης, στην αναισθησιολόγο που έπαθε εγκεφαλικό στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» δουλεύοντας για πολλοστή φορά από τις 8 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ σε προγραμματισμένα χειρουργεία, αφού δεν ήθελε να ακυρώσει χειρουργεία σε ανθρώπους που περιμένουν μέχρι και δύο χρόνια στη λίστα αναμονής.

Ο λόγος; Και στο συγκεκριμένο νοσοκομείο αντί για 23 αναισθησιολόγους εργάζονται μόνο 8, εκ των οποίων δύο είναι σε αναρρωτική άδεια.

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές λοιπόν δεν έχουν ανάγκη τη ...συγγνώμη της κυβέρνησης. Ούτε με μια «συγγνώμη» σβήνονται τα χιλιάδες οργανικά κενά που παραμένουν στο δημόσιο σύστημα Υγείας με ευθύνη και της σημερινής κυβέρνησης. Οι υγειονομικοί έχουν καταθέσει συγκεκριμένα αιτήματα. Και μια καλή αρχή θα ήταν οι μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και κλάδων. Η αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης. Η ένταξη των εργαζομένων στο δημόσιο σύστημα Υγείας στα ΒΑΕ. Οι αυξήσεις στους μισθούς.

Αντί γι' αυτά και η σημερινή κυβέρνηση κωφεύει στα δίκαια αιτήματά τους και τους αντιμετωπίζει ως ...ιθαγενείς, «προσφέροντας» ιδιωτικά απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία «για να αυξήσουν τις απολαβές τους». Να συναινέσουν και να βάλουν πλάτη στο «νέο ΕΣΥ» των ιδιωτικοποιήσεων, των συγχωνεύσεων και των αυξημένων πληρωμών, εξασφαλίζοντας ακόμη πιο δυσμενείς εργασιακές συνθήκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ