Παρασκευή 19 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ποινική δίωξη σε βάρος συνδικαλιστών της «Αφοί Βλάχου»

Την προσπάθεια της επιχείρησης «Αφοί Βλάχου» να ποινικοποιήσει έναν εμβληματικό αγώνα των εργαζομένων, που δόθηκε το 2019, ενάντια στην απόλυση του εργαζόμενου στην επιχείρηση και προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, καταγγέλλουν σε κοινή ανακοίνωσή τους τα Διοικητικά Συμβούλια του Εργατικού Κέντρου, του Συνδικάτου Τύπου - Χάρτου και του Σωματείου Εργαζομένων Επιχείρησης «Αφοί Βλάχου».

Οπως αναφέρουν, η εργοδοσία προχώρησε «σε απαράδεκτη και ανυπόστατη ποινική δίωξη ενάντια σε τρεις εργαζόμενους της επιχείρησης (του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής και προέδρου του επιχειρησιακού Σωματείου Εργαζομένων στην επιχείρηση, του ταμία του επιχειρησιακού Σωματείου και ενός ακόμα εργαζόμενου), καθώς και ενάντια στον πρόεδρο του Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου».

Η ποινική αυτή δίωξη, τονίζουν, είναι μία ακόμα προσπάθεια να χτυπηθεί η συνδικαλιστική δράση και έρχεται να προστεθεί σε σωρεία τέτοιων διώξεων, που σκοπό έχουν να σιγήσει η φωνή των εργατών μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς.

Οι τρεις συνδικαλιστικές οργανώσεις απαιτούν «να αποσύρει η εργοδοσία εδώ και τώρα την ποινική δίωξη εναντίον όλων των συναδέλφων μας και το ανυπόστατο κατηγορητήριο που τους οδηγεί σε δίκη την Παρασκευή 26/1. Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές ενώσεις να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων και να καταδικάσουν με κάθε τρόπο την προσπάθεια ποινικοποίησης - τρομοκράτησης της συνδικαλιστικής δράσης και όσων αγωνίζονται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ