Παρασκευή 19 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΥΓΕΙΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Το ΚΚΕ στο πλευρό κατοίκων και εργαζομένων για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Καρύστου

Περιοδεία στο Νοσοκομείο πραγματοποίησε ο βουλευτής του Κόμματος

Από την επίσκεψη στο νοσοκομείο και τις συζητήσεις με το προσωπικό
Από την επίσκεψη στο νοσοκομείο και τις συζητήσεις με το προσωπικό
Περιοδεία στο Νοσοκομείο Καρύστου πραγματοποίησε χτες κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτή Εύβοιας, διαπιστώνοντας ότι δεν έχει γίνει καμία ενέργεια από πλευράς κυβέρνησης για να καλυφθούν τα μεγάλα κενά σε ιατρικό προσωπικό και οι ανάγκες του λαού της περιοχής.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ, στο οποίο συμμετείχε επίσης ο Δημήτρης Παρασκευάς, δημοτικός σύμβουλος Καρύστου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», είχε θερμή υποδοχή από τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, ενδεικτική της αναγνώρισης των διαχρονικών παρεμβάσεων και της πίεσης που έχει ασκήσει το ΚΚΕ για την ενίσχυση και την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, αλλά και των ισχυρών δεσμών που έχει αναπτύξει τόσο με τους εργαζόμενους, όσο και γενικότερα τον λαό της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, ο Γιώργος Μαρίνος συναντήθηκε και συνομίλησε με γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό, ενημερώνοντάς τους για τις πρωτοβουλίες και τις παρεμβάσεις που έχει αναπτύξει το ΚΚΕ, ιδιαίτερα το διάστημα μετά και τις μαζικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Νοέμβρη από πλήθος συλλόγων και φορέων της ευρύτερης περιοχής της Καρύστου. Παράλληλα είχε συναντήσεις με τον νέο υποδιοικητή του νοσοκομείου, Δ. Σαραβάνο, καθώς και με μέλη της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων.

Μέσα από τη συζήτηση αναδείχτηκε ότι δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική ενέργεια για την κάλυψη των κενών που υπάρχουν, κυρίως σε ιατρικό προσωπικό. Είναι ενδεικτικό ότι στο νοσοκομείο δεν υπάρχει οφθαλμίατρος, ενώ πλέον υπηρετούν μόλις δύο καρδιολόγοι και αναισθησιολόγοι. Τμήματα, όπως το Παιδιατρικό, υπολειτουργούν καθώς οι δύο παιδίατροι δεν αρκούν για να καλύψουν όλες τις εφημερίες. Μάλιστα, ακόμη και ο επικουρικός ορθοπαιδικός που προσλήφθηκε το τελευταίο διάστημα δεν έχει αναλάβει ακόμη καθήκοντα και το αντίστοιχο τμήμα λειτουργεί ορισμένες μέρες τη βδομάδα με γιατρό που έρχεται από το Νοσοκομείο Χαλκίδας. Οπως έγινε γνωστό, δεν έχει γίνει ακόμα καμία προκήρυξη για πρόσληψη ορθοπαιδικών και οφθαλμίατρου, παρά τις δεσμεύσεις του διοικητή της ΥΠΕ.

Την ίδια στιγμή εκφράστηκε έντονη ανησυχία για την εξέλιξη του έργου που αφορά την κατασκευή πτέρυγας η οποία θα στεγάσει τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και θα δώσει ανάσα στους 60 περίπου νεφροπαθείς της περιοχής, οι οποίοι αναγκάζονται να διανύουν εκατοντάδες χιλιόμετρα για να κάνουν αιμοκάθαρση. Οπως σημειώθηκε, τα χρήματα που έχει προσφέρει μεγάλος επιχειρηματικός όμιλος για την κατασκευή του κτιρίου, ως «αντιστάθμισμα» για τις δεκάδες ανεμογεννήτριες που έχει «σπείρει» στην περιοχή και τα υπερκέρδη που έχει βγάλει στις πλάτες του λαού, δεν επαρκούν για την ολοκλήρωση του έργου, ενώ δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τον μηχανολογικό εξοπλισμό, τη στελέχωση με προσωπικό και τη λειτουργία του.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Μαρίνος τόνισε αρχικά ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων και του λαού της περιοχής και θα αγωνίζεται μαζί τους για την ενίσχυση του νοσοκομείου.

Στάθηκε ιδιαίτερα στις μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις που έγιναν από τον λαό της περιοχής τον περασμένο Νοέμβρη και την πίεση που ασκεί ο αγώνας, επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό, καθώς, όπως ανέφερε, δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική ενέργεια για την κάλυψη των κενών και η κατάσταση πάει προς το χειρότερο. Επισήμανε ότι η εικόνα αυτή κυριαρχεί στο σύνολο των νοσοκομείων της χώρας και είναι αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης και της λογικής κόστους - οφέλους, που έχει οδηγήσει στην υποστελέχωση και τη διάλυση των δημόσιων δομών Υγείας, στο «τσάκισμα» των δικαιωμάτων των υγειονομικών. Σημείωσε ότι ευθύνη για την κατάσταση αυτή φέρουν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, καθώς υπηρετούν αυτές τις πολιτικές και προωθούν την εμπορευματοποίηση της Υγείας, προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων και σε βάρος της υγείας του λαού.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της κατασκευής της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, ο Γιώργος Μαρίνος εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις, την έλλειψη δημόσιας χρηματοδότησης και την κωλυσιεργία που διαπιστώνεται. Τόνισε ότι είναι αναγκαίο να εξασφαλιστεί κρατική χρηματοδότηση τόσο για την κατασκευή του κτιρίου, όσο και για τη διασφάλιση του μηχανολογικού εξοπλισμού, τη στελέχωση με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τη λειτουργία του, χωρίς καμία εμπλοκή ιδιωτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ