Σάββατο 20 Γενάρη 2024 - Κυριακή 21 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Από βδομάδα το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων

Eurokinissi

Στην επόμενη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου θα παρουσιαστεί το σχέδιο νόμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, όπως είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο «Bloomberg», στο περιθώριο της παρουσίας του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, δίνοντας σήμα επιτάχυνσης του νομοσχεδίου, το οποίο πάει πακέτο με την τεκνοθεσία και την ακραία εμπορευματοποίηση του γυναικείου σώματος με την παρένθετη μητρότητα.

Πρόσθεσε ότι στη συνέχεια, μετά από την περίοδο δημόσιας διαβούλευσης, θα κατατεθεί στο Κοινοβούλιο. Πληροφορίες λένε ότι η συζήτηση στο υπουργικό θα γίνει την Τρίτη 23/1, σε ένα κείμενο 13 - 14 άρθρων, με τον Κυρ. Μητσοτάκη να δηλώνει «πολύ αισιόδοξος ότι θα γίνει νόμος μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες του Φεβρουαρίου».

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση επιχειρεί να αξιοποιήσει ακόμα και τους αναχρονισμούς της Εκκλησίας για να προσδώσει «προοδευτικά» χαρακτηριστικά σ' ένα νομοσχέδιο που καταργεί το δικαίωμα του παιδιού στη μητρότητα και την πατρότητα, ενώ ανοίγει ακόμα περισσότερο τον δρόμο για την εμπορευματοποίηση της τεκνοθεσίας.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι «στη χώρα μας τα ζητήματα δικαιωμάτων δεν λύνονται με δημοψηφίσματα» στην πρόταση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου να γίνει δημοψήφισμα για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Πρόταση που με μαθηματική ακρίβεια - όπως αποδείχτηκε άλλωστε και την Παρασκευή - ρίχνει νερό στον μύλο του αποπροσανατολισμού που επιχειρεί η κυβέρνηση, αναπαράγοντας την τεχνητή συζήτηση περί «προοδευτικότητας» και «συντηρητισμού», ενώ το δημοψήφισμα θα δώσει λαβή σε κάθε ανορθολογική, σκοταδιστική, αντιεπιστημονική προσέγγιση, θα δυναμώσει ομοφοβικές απόψεις και τον κανιβαλισμό απέναντι στους ανθρώπους με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό.

Πάντως, και μόνο το γεγονός ότι η συγκεκριμένη πρόταση αποτέλεσε πρώτο θέμα στην ειδησεογραφία και στη δημόσια συζήτηση, αποδεικνύει ότι έπρεπε εδώ και χρόνια να έχει προχωρήσει ο διαχωρισμός κράτους - Εκκλησίας, όπως πρότεινε το ΚΚΕ και στην τελευταία συνταγματική αναθεώρηση και το απέρριψαν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Θυμίζουμε ότι ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή την περασμένη βδομάδα και συζήτησαν το θέμα, με τον αρχιεπίσκοπο να επαναλαμβάνει την αντίθεση των ιεραρχών και να τον ενημερώνει ότι θα συγκαλέσει την Ιεραρχία.

Παραπέρα, συνεχίζοντας τις επαφές του στο Νταβός, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις επιδόσεις της κυβέρνησης για την οικονομία του κεφαλαίου. Χαρακτηριστικά, μιλώντας στην τηλεόραση του «Bloomberg», έστειλε μήνυμα στους εταίρους της ντόπιας αστικής τάξης ότι «έχουμε βελτιώσει το επιχειρηματικό περιβάλλον» με τη σωρεία αντιλαϊκών μέτρων. Στο μεταξύ, παρά τις διαβεβαιώσεις για «βιώσιμη δυναμική» της ελληνικής οικονομίας, ασπαζόμενος και ο ίδιος ανησυχίες για έναν νέο κύκλο κρίσης, παραδέχτηκε ότι «υπάρχουν γεωπολιτικά ζητήματα και ανησυχίες», όπως επίσης ότι «το κόστος διαβίωσης εξακολουθεί να μας απασχολεί έντονα», σε άλλη μια απόδειξη ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη οικοδομείται σε βάρος του λαού.

Παραπέρα, επέμεινε ότι «η Ουκρανία χρειάζεται ισχυρή οικονομική βοήθεια από την ΕΕ», αναμένοντας ο ίδιος ότι «στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα εγκρίνουμε την οικονομική ενίσχυση ύψους 50 δισεκατομμυρίων προς την Ουκρανία για την οποία έχουμε δεσμευτεί». Εξάλλου, και σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN επέμεινε ότι η απόφαση αυτή πρέπει να ληφθεί στο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την 1η Φλεβάρη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επιταχύνει το νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών (2024-01-19 00:00:00.0)
Ανιστόρητες αναφορές επηρεασμένες από πρωτόγονο αντικομμουνισμό (2016-10-06 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2009-11-19 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2008-11-06 00:00:00.0)
Νέος αρχιεπίσκοπος ο Ιερώνυμος (2008-02-08 00:00:00.0)
"Ιερός πόλεμος" με αφορμή άρθρο (1999-08-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ