Σάββατο 20 Γενάρη 2024 - Κυριακή 21 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΔΙΕΘΝΗ
ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ
«Δύσκολες αποφάσεις» για επενδύσεις, λένε τα αφεντικά

Αφού ξεζούμισαν τους εργαζόμενους τα χρόνια της καραντίνας, τώρα τους πετάνε στον δρόμο

«

Καλή χρονιά» με νέο «κύμα απολύσεων» ετοιμάζει ο κολοσσός του διαδικτύου «Google» για τους χιλιάδες εργαζόμενους που απασχολεί, με τη διοίκηση να επιχειρηματολογεί μάλιστα και ανοιχτά ότι αυτό επιβάλλει η προστασία της κερδοφορίας της.

Οπως αναφέρεται σε εσωτερικό έγγραφο του γενικού διευθυντή του ομίλου Σουντάρ Πιτσάι - που επικαλούνται διάφορα διεθνή ΜΜΕ - ο όμιλος θα προχωρήσει φέτος σε σημαντικές επενδύσεις, ιδίως στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης και «προκειμένου να απελευθερώσουμε τα μέσα για να πραγματοποιήσουμε αυτές τις επενδύσεις, πρέπει να λάβουμε δύσκολες αποφάσεις», όπως απροσχημάτιστα πρόσθεσε.

Η μεγαλοεργοδοσία έχει μάλιστα το θράσος να σχολιάζει ότι οι νέες απολύσεις που ετοιμάζει δεν θα είναι «του ίδιου εύρους με τις μειώσεις τον περασμένο χρόνο», όταν πέταξε στον δρόμο περίπου 12.000 παγκοσμίως (λίγο πάνω από το 6% του συνολικού της δυναμικού), αφού βέβαια είχε ξεζουμίσει το προσωπικό της μέσα στην περίοδο της καραντίνας.

«Πολλές από αυτές τις αλλαγές έχουν ήδη ανακοινωθεί» εσωτερικά, ανέφερε ο Πιτσάι, που συμπλήρωσε ότι επιπλέον προσαρμογές μπορεί να προκύψουν και κατά τη διάρκεια του 2024.

Σύμφωνα με σχετικά ρεπορτάζ, η «Google» απέλυσε 1.000 ανθρώπους μόνο την περασμένη βδομάδα. Την Τρίτη, ο όμιλος γνωστοποίησε στον ιστότοπο «The Verge» την περαιτέρω κατάργηση εκατοντάδων θέσεων εργασίας, ιδίως στο τμήμα πωλήσεων διαφημιστικού χώρου στις μεγάλες επιχειρήσεις.

Την Τετάρτη, περίπου 100 εργαζόμενοι της πλατφόρμας «streaming YouTube» ενημερώθηκαν ότι μένουν στον δρόμο.

Μια τεράστια μείωση προσωπικού ξεκίνησε στον κλάδο από το 2022, για παράδειγμα η «Meta» κατάργησε περισσότερες από 20.000 θέσεις εργασίας, ενώ η «Amazon» 27.000.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ