Τρίτη 23 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές του Σουδάν

Να απελευθερωθεί άμεσα ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας του Σουδανικού ΚΚ

Το ΚΚΕ, με ανακοίνωση του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του Κόμματος, «καταδικάζει τη σύλληψη του διευθυντή σύνταξης της εφημερίδας του Σουδανικού ΚΚ "Αλ Μαΐντάν", συντρόφου Χάιθαμ Νταφάλα από τις Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης την Παρασκευή 19/1/2024 στην πρωτεύουσα Χαρτούμ.

Εκφράζουμε σοβαρές ανησυχίες για την τύχη του συντρόφου Χ. Νταφάλα και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή του, καθώς επίσης να σταματήσουν όλες οι αντιδημοκρατικές πρακτικές σε βάρος των κομμουνιστών και του αγωνιζόμενου λαού του Σουδάν».

Τη σύλληψη του σ. Χ. Νταφάλα καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία της ΚΕ του Σουδανικού ΚΚ, απαιτώντας την απελευθέρωσή του και την απελευθέρωση όλων των κρατούμενων δημοσιογράφων.

Μεταξύ άλλων σημειώνει ότι μια δύναμη από τις Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης συνέλαβε τον Χ. Νταφάλα και τον αδελφό του μέσα στο σπίτι τους και τους μετέφερε σε άγνωστη τοποθεσία. Προσθέτει ότι το Συνδικάτο των Δημοσιογράφων είχε εκδώσει δήλωση, αναφέροντας ότι οι ίδιες δυνάμεις είχαν συλλάβει τον δημοσιογράφο και μέλος της επιτροπής του Συνδικάτου, Aqeel Ahmed Na'im.

Παράλληλα, η ανακοίνωση του Σουδανικού ΚΚ αναφέρεται και σε άλλες επιθέσεις, βασανιστήρια και απειλές εναντίον δημοσιογράφων, καθώς και εναντίον μελών λαϊκών οργανώσεων, οι οποίες εντείνονται υπό το καθεστώς έκτακτης ανάγκης και απαγόρευσης κυκλοφορίας που έχουν επιβάλει οι αντιμαχόμενες πλευρές στον εξελισσόμενο πόλεμο στο Σουδάν.

Η Γραμματεία της ΚΕ του Σουδανικού ΚΚ καταδικάζει και τις δύο πλευρές του πολέμου, ανάμεσα στις σουδανικές ένοπλες δυνάμεις και τις Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης, όπως και τα υπολείμματα της ισλαμιστικής δικτατορίας, αναδεικνύοντας τις εκτεταμένες επιθέσεις τους εναντίον του μαζικού κινήματος. Απαιτεί την απελευθέρωση των κρατουμένων και καλεί σε τερματισμό του πολέμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ