Τετάρτη 31 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Νέα κινητοποίηση για τα Ειδικά Σχολεία

Με νέα μαχητική συγκέντρωση στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, στη Θεσσαλονίκη, χτες το μεσημέρι, εκπαιδευτικοί και γονείς συνέχισαν τον αγώνα τους ενάντια στο κλείσιμο των τριών Ειδικών Σχολείων (2ο ΕΕΕΕΚ Πυλαίας, Νηπιαγωγείο και Δημοτικό).

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε ο Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτής του ΚΚΕ, εκφράζοντας τη συμπαράσταση του Κόμματος στον αγώνα τους.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης, αντιπροσωπεία γονέων και εκπαιδευτικών συναντήθηκε με εκπρόσωπο του ΥΜΑΘ και απαίτησε να βρεθεί προσωρινή λύση για τη στέγαση του σχολείου και στο μεταξύ να δρομολογηθεί το κτίσιμο νέου κτιρίου με ευθύνη των αντίστοιχων φορέων.

Ζήτησαν να γίνει επισκευή στο σχολείο άμεσα, ώστε να μην κλείσει στις 19 Φεβρουαρίου και να πάρει παράταση λειτουργίας μέχρι το καλοκαίρι. Να προχωρήσουν, αν προλαβαίνουν, να χτίσουν νέο σχολείο. Εάν δεν προλαβαίνουν, να χωροθετήσουν σε ένα οικόπεδο και να τοποθετήσουν λυόμενα βαρέως τύπου. Δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν το κλείσιμο του σχολείου.

Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί και σήμερα Τετάρτη στις 11 π.μ., στο ΥΜΑΘ, μετά από απόφαση του Συντονιστικού των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων 6 ΕΕΕΕΚ της Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ