Τετάρτη 31 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Καταγγέλλουν τις πιέσεις για στοχοποίηση αγωνιστών φοιτητών

«Να σταματήσει τώρα η απαράδεκτη πίεση στις πρυτανικές αρχές και τις διοικήσεις που καλούνται να στοχοποιήσουν αγωνιστές φοιτητές και προέδρους φοιτητικών συλλόγων στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που διενεργείται για τις φοιτητικές κινητοποιήσεις», απαιτούν φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι «καταγγέλλουν την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης που εντείνει τη συκοφαντία, τον αυταρχισμό και την καταστολή απέναντι στους φοιτητές που αγωνίζονται για πτυχία με αξία και για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σπουδές, ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων».

Στη συνέχεια σημειώνουν: «Η κυβέρνηση είναι γελασμένη! Τους το ξεκαθαρίζουμε: Ο,τι και να κάνουν δεν μπορούν να διώξουν έναν δίκαιο και μεγαλειώδη αγώνα που δίνουν δεκάδες χιλιάδες φοιτητές που απορρίπτουν με συντριπτική πλειοψηφία το νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Ολοι οι φοιτητές μια γροθιά θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας υλοποιώντας τις συλλογικές, δημοκρατικές αποφάσεις των μαζικών Γενικών Συνελεύσεων.

Το κράτος κινητοποιεί όλους τους μηχανισμούς του, την αστυνομία και τους εισαγγελείς αξιοποιώντας όλο το απαράδεκτο νομικό οπλοστάσιο που έχουν διαμορφώσει όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, στο πλαίσιο των Οδηγιών της ΕΕ, για να καταστείλει τους αγώνες των φοιτητών. Μετά την κατάργηση του ασύλου, τώρα καλούν τους ακαδημαϊκούς να γίνουν καταδότες. Ετσι καταλαβαίνει η κυβέρνηση την ακαδημαϊκή ελευθερία...

Οσο δυναμώνει η επίθεση στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας, η αντιλαϊκή πολιτική, τόσο θα δυναμώνει και η καταστολή. Οι φοιτητές δεν τρομοκρατούμαστε! Ο αγώνας τώρα δυναμώνει!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ