Τρίτη 13 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ ΑΤΤΙΚΗΣ
Με τους αγώνες πέτυχαν πληρωμή της πρακτικής άσκησης

«Μετά από τους αγώνες μας και την πίεση που ασκήσαμε προς την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, κατοχυρώνεται η πληρωμή της πρακτικής μας άσκησης», ανακοινώνει το ΔΣ του Συλλόγου Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής. Οπως σημειώνει, «ύστερα από τηλεφωνική παρέμβαση στο υπουργείο Παιδείας, ενημερωθήκαμε ότι όσοι έχουν ξεκινήσει την πρακτική τους άσκηση από τον Μάρτη '23 θα πληρωθούν». Τονίζει ότι οι διεκδικήσεις συνεχίζονται ώστε η πληρωμή της πρακτικής άσκησης να γίνει μόνιμη και καθολική.

«Η πίεση που ασκήσαμε μέσω των παρεμβάσεών μας τόσο στο υπουργείο Παιδείας και μέσα στη Βουλή με την τοποθέτηση της προέδρου, όσο και με δεκάδες συνελεύσεις που πραγματοποιήσαμε μέσα στα ΙΕΚ μας, είναι αυτή που στρίμωξε την κυβέρνηση να λάβει μια τέτοια απόφαση! Επίσης, η συνεχόμενη συμμετοχή των χιλιάδων σπουδαστών στις αρχαιρεσίες του Συλλόγου είναι αυτή που έχει κάνει την κυβέρνηση να αναγνωρίσει τον Σύλλογο ως το νομικό συνδικαλιστικό όργανο των σπουδαστών! Η αναγνώριση αυτή μας έδωσε ένα μεγαλύτερο βήμα ώστε να πιέσουμε την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας», τονίζει ο ΣΥΣΔΙΕΚ. Ακόμη σημειώνει πως το επιδοτούμενο αυτό πρόγραμμα θα ισχύσει έως και τον Σεπτέμβρη του '24, δηλαδή για όσους υποβάλουν αίτηση μέσα στον Φλεβάρη.

Μετά και από αυτήν την εξέλιξη, ο ΣΥΣΔΙΕΚ δηλώνει πως συνεχίζει απαιτώντας: Να καθιερωθεί η μόνιμη και υποχρεωτική πληρωμή της πρακτικής άσκησης, στο 100% του κατώτατου μισθού του ανειδίκευτου εργάτη. Η πρακτική να πληρώνεται κάθε μήνα κι όχι εφάπαξ μετά το τέλος της. Οσον αφορά τους εργασιακούς κλάδους όπου υπάρχει Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με ευνοϊκότερους όρους, να εντάσσονται εκεί όλοι οι σπουδαστές. Η πρακτική να είναι με πλήρη ένσημα και ασφάλιση, να είναι μετρήσιμος χρόνος για το ταμείο ανεργίας, να μετράει ως προϋπηρεσία. Να υπάρχει ουσιαστική και τακτική επίβλεψη της διεξαγωγής πρακτικής από το υπουργείο Εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ