Τετάρτη 14 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΙΜΑ.-- Η κυβέρνηση του Περού επέβαλε από τη Δευτέρα κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο βόρειο τμήμα της χώρας, εξουσιοδοτώντας τον στρατό να επεμβαίνει, στο όνομα της αντιμετώπισης της δράσης διεθνών συμμοριών, που φέρονται να εμπλέκονται σε εκβιασμούς για απόσπαση χρημάτων και παράνομη εξόρυξη μεταλλευμάτων.

ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ.-- Σε «ειρηνική συγκέντρωση» στις 25/2 στο Σάο Πάολο κάλεσε τους οπαδούς του ο πρώην Πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρο, δηλώνοντας ότι θα υπερασπιστεί και έτσι «το δημοκρατικό μας κράτος δικαίου». Την περασμένη βδομάδα ο Μπολσονάρο έγινε στόχος επιχείρησης της αστυνομίας στο πλαίσιο έρευνας που τον φέρει να πρωτοστάτησε σε σχέδια για πραξικόπημα. Μεταξύ άλλων του απαγορεύθηκε και η έξοδος από τη χώρα.

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.-- Η Νότια Αφρική ανακοίνωσε χτες πως στέλνει 2.900 στρατιώτες στη ΛΔ Κονγκό, για να βοηθήσει στην καταπολέμηση των ένοπλων ομάδων στα ανατολικά της χώρας στο πλαίσιο κοινής πρωτοβουλίας της Δημοκρατικής Κοινότητας της Νότιας Αφρικής.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Σφοδρή χιονοκαταιγίδα στις βορειοανατολικές ΗΠΑ δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις εκατομμυρίων Αμερικανών, κλείνοντας σχολεία και σπέρνοντας το χάος στις αερομεταφορές σε ολόκληρη την περιοχή. Οι αρχές απηύθυναν νωρίτερα προειδοποιήσεις για «μέτρα αυτοπροστασίας» σε πάνω από 30 εκατ. ανθρώπους σε περιοχές που εκτείνονται από το βορειοανατολικό τμήμα της Δυτικής Βιρτζίνια έως τη Νέα Αγγλία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ