Τετάρτη 21 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Νεκρώνουμε» κάθε χώρο δουλειάς, με μαζική συμμετοχή στην απεργία

Περιοδείες σε εργοτάξια
Περιοδείες σε εργοτάξια
Με περιοδείες και συγκεντρώσεις στους χώρους δουλειάς, κινητοποιήσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας για τη διεκδίκηση αυξήσεων και άλλων δικαιωμάτων απλώνεται μαχητικά στους χώρους δουλειάς το απεργιακό κάλεσμα.

Στο πλαίσιο αυτό, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας συνεχίζει τις περιοδείες σε εργοτάξια, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της απεργίας στις 28 Φλεβάρη και της Γενικής του Συνέλευσης, που θα γίνει την Κυριακή 25 Φλεβάρη στις 10 π.μ. στα γραφεία του. Σήμερα Τετάρτη οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο της κατασκευής της γραμμής 4 του Μετρό στη Κατεχάκη πραγματοποιούν στάση εργασίας στις 12 μ. και συνέλευση. Αύριο Πέμπτη οι περιοδείες συνεχίζονται, στις 6.30 π.μ. στο εργοτάξιο της AVAX στην υπογειοποίηση στο Ελληνικό, στις 11 π.μ. στο εργοτάξιο της ΙΝΤΡΑΚΑΤ στο «Riviera Tower», στις 12 μ. στο εργοτάξιο της ΙΝΤΡΑΚΑΤ - ΑΚΤΩΡ στο Ελληνικό και στο εργοτάξιο της ΤΕΡΝΑ στο δαχτυλίδι Αμαρουσίου. Την Παρασκευή 23/2 θα γίνει περιοδεία στο εργοτάξιο της ΤΕΡΝΑ - ΙΝΤΡΑΚΑΤ στον Περισσό.

Σε επισιτιστικά της Θεσσαλονίκης

Σε σειρά δράσεων έχει προχωρήσει και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών - Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ) Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής για την προετοιμασία απεργίας. Πιο συγκεκριμένα, έχει πραγματοποιήσει περιοδείες στα παρασκευαστήρια «Plasir», στα ξενοδοχεία «Νικόπολις» και «The MET», στους εργολαβικούς εργαζόμενους στη σίτιση στα πανεπιστήμια, καθώς και σε επισιτιστικές πιάτσες στην Τούμπα και στο κέντρο της πόλης. Παράλληλα, συνεχίζονται οι αναρτήσεις πανό και οι αφισοκολλήσεις σε δρόμους της πόλης, καλώντας σε συμμετοχή στην απεργία. Το πρόγραμμα δράσεων αυτές και τις επόμενες μέρες έχει ως εξής: Σήμερα Τετάρτη σύσκεψη με εργαζόμενους της σεζόν, στις 7.30 μ.μ. στο cafe «Εν Αρχή». Σύσκεψη με σπουδαστές δημόσιων ΙΕΚ - σε τμήματα με αναφορά τον κλάδο - το Σάββατο 24/2, στο cafe «Τζάνγκο». Και περιοδείες στις 22, 23 και 26 Φλεβάρη σε ξενοδοχεία του κέντρου και σε επισιτιστικά καταστήματα στην Αντιγονιδών, στον Εύοσμο και στα Λαδάδικα.

Σε μεγάλα έργα


Σε μεγάλα έργα στην Αιτωλοακαρνανία, όπως το εργοτάξιο αντλιοταμίευσης της ΤΕΡΝΑ στην περιοχή του Αλευρά στον ορεινό Βάλτο, καθώς και το έργο κατασκευής δικτύου ύδρευσης από τη Σπολάιτα στην πόλη του Αγρινίου, το οποίο εκτελείται για λογαριασμό του δήμου, περιόδευσαν το πρωί της Τρίτης, μπροστά στην πανεργατική απεργία, κλιμάκια συνδικαλιστών του Εργατικού Κέντρου, της Ομοσπονδίας και του Συνδικάτου Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας. Στους συγκεκριμένους χώρους εργάζονται δεκάδες εργαζόμενοι απ' όλο τον νομό, οι οποίοι στις συζητήσεις τους με τις αντιπροσωπείες των σωματείων αναφέρθηκαν στην ανάγκη να υπάρξει δυναμική απάντηση για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά.

Σημειώθηκε η ανάγκη σήμερα να παρθούν μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με δικαιώματα, μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς και μέτρα προστασίας από πλειστηριασμούς, ενάντια στην επιχειρηματική δράση σε Υγεία, Παιδεία κ.λπ. Και αναδείχθηκε ότι όπως στις προηγούμενες πανοικοδομικές απεργίες δόθηκε ισχυρό μήνυμα με τη συμμετοχή των εργαζομένων σε αυτές, το ίδιο μπορεί να συμβεί και στις 28 Φλεβάρη, το βήμα τους να έχει συνέχεια, να «νεκρώσουν» ξανά τα εργοτάξια, να βρεθούν οι εργαζόμενοι σε καλύτερη θέση και μετά τις 28 του μήνα.


Το ΣΕΤΕΠΕ Θεσσαλονίκης σε επισιτιστικά καταστήματα
Το ΣΕΤΕΠΕ Θεσσαλονίκης σε επισιτιστικά καταστήματα

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ