Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Να μην επιβληθεί κανένα πρόστιμο για τα POS!

Ανυποχώρητη η κυβέρνηση για το «σημαντικό ορόσημο» του Ταμείου Ανάκαμψης

Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας
Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας
Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησε χτες το πρωί η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), μεταφέροντας το δίκαιο αίτημα των μικρών επαγγελματιών και των σωματείων τους για να δοθεί παράταση για τη διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές και να μην επιβληθεί κανένα πρόστιμο στους χιλιάδες επαγγελματίες, επισημαίνοντας ότι η αδυναμία διασύνδεσης δεν οφείλεται σε υπαιτιότητά τους.

Στη συνάντηση που έγινε με το υπουργείο ο υφυπουργός Οικονομικών, Χ. Θεοχάρης, αν και αναγνώρισε πως το πρόβλημα της αδυναμίας διασύνδεσης δεν οφείλεται στους επαγγελματίες δήλωσε ότι το χρονικό όριο μέχρι το οποίο πρέπει να γίνει η διασύνδεση, που είναι η 1η Μάρτη 2024, δεν αλλάζει.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση, παρουσιάζοντας τη σχετική διάταξη στη Βουλή, είχε επισημάνει μέσω του υπουργού Οικονομικών, Κ. Χατζηδάκη, ότι πρόκειται για «ορόσημο» του Ταμείου Ανάκαμψης, επομένως ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην επιβληθεί, ως ένα ακόμα εργαλείο έντασης της φοροεπιδρομής στους μικρούς επαγγελματίες. Η κυβέρνηση μάλιστα είχε τονίσει ότι αν δεν προχωρήσει το μέτρο αυτό, που φέρνει και τα πρόστιμα στους αυτοαπασχολούμενους, θα έθετε σε αμφισβήτηση τις εκταμιεύσεις, επομένως τη ροή «ζεστού» χρήματος προς τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Στο πλαίσιο αυτό, χτες, ο Χ. Θεοχάρης αρκέστηκε σε προφορικές και αόριστες δεσμεύσεις ότι ...δεν θα επιβληθούν πρόστιμα σε όσους επαγγελματίες έχουν κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, χωρίς όμως να προχωρήσει σε καμιά ρητή διαβεβαίωση που να αντιμετωπίζει ουσιαστικά το πρόβλημα και επομένως χιλιάδες επαγγελματίες βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να τους επιβληθεί πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ!

Υπενθυμίζεται ότι η ΟΒΣΑ μόνο τις τελευταίες μέρες έχει λάβει εκατοντάδες καταγγελίες από επαγγελματίες όλων των κλάδων για αδυναμία διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές τους μηχανές. Στις καταγγελίες αναφέρουν ότι ενώ έχουν γίνει αναβαθμίσεις των POS γίνονται μπαλάκι ανάμεσα στον ΑΑΔΕ, στις τράπεζες και τις εταιρείες των POS, χωρίς κανείς να λύνει το πρόβλημα της διασύνδεσης.

Μάλιστα, η ΟΒΣΑ αναφέρει ότι το πρόβλημα έχει τεθεί στο υπουργείο και σε προηγούμενη συνάντηση, στις 23 Φλεβάρη, και τότε το υπουργείο είχε δηλώσει πως γνωρίζει το πρόβλημα, ενημέρωσε ότι το αντιμετωπίζουν το 85% των επαγγελματιών και είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα δοθεί παράταση, κάτι που, όπως φαίνεται, τώρα «απορρίπτεται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ