Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Χειρόφρενο» σε Μετρό και τρένα, δεμένα τα βαπόρια, δεν πετούν αεροπλάνα!

Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο και στον προαστιακό της Αττικής, καθώς έναν χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη έχουν πάρει απόφαση για απεργία η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), η Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού Ελξης και άλλα σωματεία.

Παναττική απεργία έχουν προκηρύξει τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ, καλώντας τους ναυτεργάτες στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου να συμμετάσχουν στην απεργία και στη συγκέντρωση στα Προπύλαια. Επιπλέον, οργανώνουν απεργιακή προσυγκέντρωση στις 5.30 το πρωί στον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά (πλοία «Blue Star»). Στην απεργία συμμετέχει και η ΠΕΠΡΝ (Πανελλήνια Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών).

Απόφαση για απεργία έχουν πάρει οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και οι τηλεπικοινωνιακοί των αεροδρομίων, καθηλώνοντας τα αεροπλάνα.

Ακινητοποιούνται Μετρό, Ηλεκτρικός και Τραμ

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν και οι εργαζόμενοι σε Μετρό (Γραμμές 2 και 3), Ηλεκτρικό (γραμμή 1 ΗΣΑΠ) και Τραμ, με αποφάσεις σωματείων τους.

Από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ θα κινηθούν λεωφορεία και τρόλεϊ, καθώς το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και η Ενωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ έχουν προκηρύξει στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 π.μ. και από τις 9 μ.μ. έως τη λήξη της κυκλοφορίας.

Παράλληλα, χθες ξεκίνησε και η 48ωρη απεργία των ΤΑΞΙ στην Αττική, που ολοκληρώνεται σήμερα (βλ. σχετικό θέμα).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ