Παρασκευή 1 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΥΓΕΙΑ
Αντιδρούν στις μετακινήσεις οι εργαζόμενοι στο ΑΧΕΠΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα Παρασκευή, στις 9 π.μ., στην έδρα της 4ης ΥΠΕ στη Θεσσαλονίκη, οργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, αντιδρώντας στην απόφαση για μετακίνηση νοσηλευτών χειρουργείων και αναισθησιολόγου στο «Ιπποκράτειο».

Οπως καταγγέλλει το Σωματείο, με απόφαση του Διοικητή της 4ης ΥΠΕ, δύο νοσηλευτές χειρουργείων του ΑΧΕΠΑ και ένας αναισθησιολόγος θα μετακινούνται κάθε Τρίτη, αρχής γενομένης από 5/3, στο «Ιπποκράτειο Νοσοκομείο», προκειμένου να καλύψουν τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού των εκεί χειρουργείων. Επίσης πάλι με απόφαση του διοικητή της 4ης ΥΠΕ, δύο νοσηλευτές χειρουργείων του νοσοκομείου «Αγιος Παύλος» θα μετακινούνται κάθε Παρασκευή στο «Ιπποκράτειο».

Επίσης σημειώνει ότι η Διοίκηση της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας για τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού που αντιμετωπίζει έχει αποστείλει σειρά εγγράφων προς τη Διοίκηση του ΑΧΕΠΑ, ενώ ως αποτέλεσμα αυτών των ελλείψεων στο νοσοκομείο λειτουργούν οι μισές αίθουσες χειρουργείων.

Το Σωματείο καταγγέλλει τις ενέργειες του διοικητή της ΥΠΕ, οι οποίες, όπως αναφέρει, «τοποθετούν το πρόβλημα κάτω από το "χαλί" προσωρινά» και απαιτεί εδώ και τώρα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Συγκέντρωση για το Κέντρο Υγείας Ψαχνών

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο προαύλιο του Κέντρου Υγείας Ψαχνών, την Κυριακή 3 Μάρτη, στις 11 π.μ., καλεί η Επιτροπή Αγώνα Υγειονομικών ΚΥ Ψαχνών και Περιφερειακών Ιατρείων.

Οι υγειονομικοί απαιτούν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ενίσχυση και αντικατάσταση του τεχνολογικού εξοπλισμού, επάρκεια υλικών, αλλά και να σταματήσουν οι αναγκαστικές μετακινήσεις γιατρών.

«Σε όσους επισκέπτονται το ΚΥ Ψαχνών είναι φανερή η διαδικασία υποβάθμισής του. Ελλείψεις υλικών, αναλώσιμων, απαξίωση τεχνολογικού εξοπλισμού, μη αντικατάσταση του συνταξιοδοτούμενου προσωπικού. Αυτόν τον καιρό παίζεται το τελευταίο επεισόδιο: Αποφασίστηκε να μετακινείται κάθε μήνα ένας γενικός γιατρός στη Σκύρο επ' αόριστο», τονίζει χαρακτηριστικά στο κάλεσμά της προς τον λαό της περιοχής η Επιτροπή Αγώνα, επισημαίνοντας τον κίνδυνο υποβάθμισης του Κέντρου Υγείας.

  • Ερώτηση στη Βουλή «για την επικίνδυνη κατάσταση στο ΚΥ Ψαχνών Ευβοίας, που επιδεινώνεται μετά και τη μετακίνηση Ιατρών από το ΚΥ προς άλλες δομές Υγείας», κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Γιώργος Λαμπρούλης και Διαμάντω Μανωλάκου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ