Παρασκευή 1 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΟΜΟΚΟΣ
Σοβαρός τραυματισμός εργαζόμενου σε εργοτάξιο του Ε65

Νέο εργατικό «ατύχημα» με σοβαρό τραυματισμό οικοδόμου σε εργοτάξιο του οδικού άξονα Ε65, κοντά στη σήραγγα του Αγίου Στεφάνου Δομοκού, σημειώθηκε χτες το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λαμίας, ο εργάτης έχει τραυματιστεί σοβαρά στο χέρι και έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας, κινδυνεύοντας με ακρωτηριασμό.

Το νέο εργοδοτικό έγκλημα συνέβη, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, το χέρι του εργαζόμενου συνθλίφθηκε στο μηχάνημα παραγωγής πίσσας, όπου και δούλευε.

«Τον τελευταίο καιρό μεγαλώνει ο αριθμός ατυχημάτων στους χώρους δουλειάς και σε πολλές περιπτώσεις με μακάβρια αποτελέσματα. Τα ελλιπή μέτρα προστασίας, η αδιαφορία για την ακεραιότητα και τη ζωή στον βωμό του κέρδους φέρνουν αυτά τα αποτελέσματα.

Η κυβέρνηση και η εργοδοσία έχουν τεράστιες ευθύνες γι' αυτή την κατάσταση. Δεν φροντίζουν να εξασφαλίσουν ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον. Αντίθετα παραμονεύουν σοβαροί κίνδυνοι στη σκληρή εργασιακή καθημερινότητα των εργαζομένων και πολύ συχνά ακόμη και ο θάνατος», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λαμίας.

Εύχεται περαστικά στον συνάδελφο, απαιτώντας τη διαλεύκανση των αιτιών του εργατικού «ατυχήματος» και καλεί σε οργάνωση του αγώνα «για να μπορούμε να πηγαίνουμε και να γυρίζουμε ασφαλείς και υγιείς από τη δουλειά στα σπίτια μας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ