Παρασκευή 1 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΑΡΚΟ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΛΟΚΡΙΔΑΣ
«Συνεχίζουμε, για να μη μαραζώσει ο τόπος μας»

Χαιρετίζουν τη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση και καλούν σε κλιμάκωση

Από την απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων και των φορέων της Λοκρίδας στην Αταλάντη
Από την απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων και των φορέων της Λοκρίδας στην Αταλάντη
«Συνεχίζουμε, για να μη μαραζώσει ο τόπος μας»: Με αυτό το μήνυμα και με αποφασιστικότητα για παραπέρα συντονισμό και κλιμάκωση του κοινού αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, συνάδελφοί τους από εργοστάσια της περιοχής, βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι, αυτοαπασχολούμενοι, βιοπαλαιστές επαγγελματίες, συνταξιούχοι, γυναίκες και μαθητές της Λοκρίδας χαιρετίζουν την προχτεσινή μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στην Αταλάντη.

«Βάλαμε στόχο και τα καταφέραμε», τονίζουν σε κοινό δελτίο Τύπου που εξέδωσαν τα σωματεία της Λοκρίδας, χαιρετίζοντας τους εκατοντάδες απεργούς και διαδηλωτές που με την ανταπόκρισή τους και τη συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση έδωσαν «σάρκα και οστά» στην επιδίωξη που είχαν θέσει.

Συγκεκριμένα, το Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ, ο Αγροτικός Σύλλογος Αταλάντης, το Σωματείο Εργαζομένων ΕΖΑ, το Εργατικό Κέντρο Λαμίας, τα κλαδικά συνδικάτα Μετάλλου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Φθιώτιδας, το Σωματείο Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Αταλάντης, ο Εμπορικός Σύλλογος Αταλάντης και τα Σωματεία Συνταξιούχων Μαρτίνου και Λάρυμνας αναφέρουν:

«Πραγματοποιήσαμε μία χωρίς προηγούμενο απεργία και απεργιακή συγκέντρωση ενάντια στην ατιμωρησία του εγκλήματος των Τεμπών, στην ακρίβεια, στη συρρίκνωση του εισοδήματος, στην αδικία.

Ο τρόπος που συντονίστηκαν τα σωματεία μας, το σχέδιο δράσης που χάραξαν και η υλοποίησή του ανέδειξαν τη δύναμη του συντονισμού και της ενότητας των εργαζομένων με τα μικρομεσαία κοινωνικά στρώματα των αγροτών, των ελεύθερων επαγγελματιών, των συνταξιούχων και της νεολαίας.

Οι τοποθετήσεις των φορέων στην απεργιακή συγκέντρωση ανέδειξαν τα προβλήματα που έχει ο κάθε κλάδος και συνολικά όλοι μαζί.

Ο παλμός, τα συνθήματα απέδειξαν ότι η αγανάκτηση μπορεί να μετατραπεί σε αποτελεσματική δύναμη επίλυσης των προβλημάτων μας.

Η αναφορά όλων στο ατιμώρητο έγκλημα των Τεμπών δίνει την ανανέωση της υπόσχεσης ότι το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών είμαστε φωνή.

Το μήνυμα πέρασε. Είμαστε οι πολλοί, είμαστε ενωμένοι, έχουμε το δίκιο, υπερασπιζόμαστε να μην ερημώσει ο τόπος μας, να ζήσουμε σαν άνθρωποι». Στη συνέχεια δηλώνουν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα με νέες συλλογικές, μαζικές και πολύμορφες κινητοποιήσεις για:

«- Να μην κλείσει η Εξεταστική Επιτροπή για το έγκλημα στα Τέμπη. Η εισαγγελική έρευνα να "φτάσει μέχρι το κόκαλο", να αποδοθούν ποινικές, αστικές και πολιτικές ευθύνες σε όλους τους εμπλεκόμενους, όσο ψηλά και αν βρίσκονται.

- Να μην κλείσει η ΛΑΡΚΟ, να μη γίνει σκραπ, να μην ισοπεδώσουν, μαζί με τις εγκαταστάσεις της, τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Κανένας εργαζόμενος στα προγράμματα ανεργίας, να επαναλειτουργήσει η ΛΑΡΚΟ και να αναπτυχθεί.

- Να υλοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των μελισσοκόμων. Να μειωθεί το κόστος παραγωγής, να εξασφαλιστούν κατώτερες εγγυημένες τιμές, να αποζημιωθούν στο 100% από την ακαρπία, τις φυσικές καταστροφές και τις αρρώστιες.

- Να υπάρξουν ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων, δικαιώματα, ανθρώπινα ωράρια, μέτρα υγείας και ασφάλειας στις βιομηχανίες της περιοχής, στα σούπερ μάρκετ, στις ιχθυοκαλλιέργειες, στην εστίαση, στις εταιρείες Ενέργειας, φύλαξης, στη Νέα Οδό.

- Να υλοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των ελεύθερων επαγγελματιών, των μικρών εμπόρων και βιοτεχνών. Να μην κλείσουν άλλα μαγαζιά, να σταματήσει η φοροαφαίμαξή τους.

- Ουσιαστικές αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις. Να δημιουργηθούν κοινωνικές δομές για τους συνταξιούχους και στον δήμο μας.

- Να μην κλείσει το Ειρηνοδικείο, να σταματήσει η συρρίκνωση υπηρεσιών, να μη χαθούν άλλες θέσεις εργασίας και εισόδημα.

- Να στελεχωθούν και να εξοπλιστούν το Κέντρο Υγείας Αταλάντης, τα Νοσοκομεία Λαμίας και Λιβαδειάς, τα Αγροτικά Ιατρεία των χωριών, το ΕΚΑΒ, να σταματήσει η απαξίωση και να επανδρωθεί το ΕΣΥ.

- Να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει δημοτική συγκοινωνία σε όλο τον δήμο Λοκρών.

- Να μην ιδιωτικοποιηθούν τα πανεπιστήμια.

- Να στελεχωθεί και να εξοπλιστεί η Πυροσβεστική, να αναβαθμισθεί το Κλιμάκιο Αταλάντης σε Υπηρεσία.

- Να παρθούν μέτρα από την κυβέρνηση που να αντιμετωπίζουν ουσιαστικά την ακρίβεια στα τρόφιμα, στην Ενέργεια, στα καύσιμα, στη στέγαση».

Καταλήγοντας υπογραμμίζουν: «Τα σωματεία και οι φορείς της Λοκρίδας, εμπνευσμένοι από τη σημερινή συγκλονιστική συγκέντρωση, λέμε στην κυβέρνηση το εξής: "Αυτή είναι η αρχή, Συνεχίζουμε...". Στο άμεσο επόμενο διάστημα, τα Διοικητικά μας Συμβούλια και οι Γενικές μας Συνελεύσεις συλλογικά θα εκτιμήσουν και θα χαράξουν τα επόμενα βήματα. Χαιρετίζουμε τους απεργούς και τους διαδηλωτές όλης της χώρας. Συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ