Παρασκευή 1 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΥΓΕΙΑ
ΣΕΑΑΝ - ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ
Εξακολουθεί η υπομετάγγιση με κινδύνους ζωής για τα παιδιά

Μια ακόμα πρωτοβουλία για να ακουστεί η «κραυγή αγωνίας», με έκτακτη συνέντευξη Τύπου

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου θα προχωρήσουν την Τετάρτη 6 Μάρτη (1 μ.μ., στην ΕΣΗΕΑ) η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και η Ομάδα Πρωτοβουλίας Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Παίδων «Αγία Σοφία».

Οπως τονίζουν οι φορείς για μια ακόμα φορά, «η υπομετάγγιση των παιδιών με μεσογειακή αναιμία θέτει σε κίνδυνο την υγεία τους, την ίδια τους τη ζωή».

Σημειώνουν ότι εδώ και κάμποσους μήνες η υπομετάγγιση των παιδιών με μεσογειακή αναιμία στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» παίρνει μόνιμα επικίνδυνα χαρακτηριστικά. Και «παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες μας και τις κινητοποιήσεις δεν είδαμε κανένα μέτρο να λαμβάνεται παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις της διοίκησης και του υπουργείου. Η επιμονή του προβλήματος φαίνεται πλέον ότι έχει να κάνει με αυτή καθαυτή την κατάσταση του νοσοκομείου και του συστήματος Υγείας, την υποχρηματοδότηση, τη μείωση προσωπικού».

Υπενθυμίζεται ότι στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», στη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας, παρακολουθούνται και μεταγγίζονται 800 παιδιά και ενήλικες με μεσογειακή αναιμία.

«Η ζωή των παιδιών μας, των ανθρώπων μας, η ζωή μας δεν είναι αναλώσιμα, δεν δεχόμαστε να τη βγάλουν σε κανένα χρηματιστήριο», τονίζουν οι φορείς που καλούν στη συνέντευξη Τύπου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ