Τρίτη 5 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Ετοιμάζονται να τιμήσουν αγωνιστικά το Κιλελέρ

Την Κυριακή 10 Μάρτη, στις 12 μ., στον τόπο της θυσίας το νέο ραντεβού

Παραμένουν τα τρακτέρ στην είσοδο του Παλαμά
Παραμένουν τα τρακτέρ στην είσοδο του Παλαμά
Με την αγωνιστική ώθηση που τους έδωσαν τα μπλόκα οδεύουν προς την επέτειο του Κιλελέρ την Κυριακή 10 Μάρτη οι Θεσσαλοί αγρότες, που διοργανώνουν συσκέψεις αποτίμησης του μέχρι τώρα αγώνα τους, αλλά και ενόψει της συνάντησης που θα γίνει με τον πρωθυπουργό στην Αθήνα τη Δευτέρα 11/3, για τα ειδικά προβλήματα της Θεσσαλίας μετά τις πρόσφατες πλημμύρες.

Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων είναι στον χώρο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων, την Κυριακή 10/3, στις 12 το μεσημέρι, για να τιμήσουν αγωνιστικά την 114η επέτειο του Κιλελέρ. Η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων καλεί σε μαζική συμμετοχή «για να διαμηνύσουμε την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να μπορούμε να παράγουμε για μας και για όλο τον λαό μας», όπως ανέφερε σε πρόσφατη ανακοίνωση.

Την επόμενη μέρα, τη Δευτέρα το μεσημέρι, η συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυρ. Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου θα γίνει με φόντο τον περήφανο αγώνα των μπλόκων και του συγκλονιστικού συλλαλητηρίου με εκατοντάδες τρακτέρ στο Σύνταγμα, που συνένωσε την πάλη για την επιβίωση των αγροτών με τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας, με τα δίκαια αιτήματα των παραγωγών να γίνονται κτήμα του λαού που παλεύει για φτηνά και ποιοτικά προϊόντα από το χωράφι στο ράφι. Συνέχεια σε αυτόν τον αγώνα άλλωστε έδωσε και η μεγάλη απεργία με τις μαζικές συγκεντρώσεις στις 28 Φλεβάρη.

Παράλληλα, η συνάντηση της Δευτέρας θα γίνει με φόντο τις υποδομές - ρημαδιό, οι οποίες εξακολουθούν με ευθύνη του κράτους να απειλούν τον λαό της Θεσσαλίας, κάτι που φάνηκε ξανά το Σαββατοκύριακο που πέρασε, όταν με μια συνηθισμένη βροχή της εποχής ξαναπλημμύρισαν χιλιάδες στρέμματα.

Συσκέψεις προγραμμάτισαν οι αγρότες σε Πλατύκαμπο και Αγιά στη Λάρισα, στον Παλαμά Καρδίτσας, όπου δεκάδες τρακτέρ παραμένουν στην είσοδο της κωμόπολης, και στα Τρίκαλα, όπου επίσης παραμένουν τρακτέρ στον κόμβο Μεγαλοχωρίου. Στο επίκεντρο είναι η δύναμη του οργανωμένου αγώνα με τις 35 μέρες των τρακτέρ στα μπλόκα, με τις δράσεις σε τοπικές πρωτεύουσες, λιμάνια, τελωνεία και με τα δύο συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα που ανέδειξαν τις δίκαιες διεκδικήσεις τους.

Επιπλέον, στο επίκεντρο των συσκέψεων είναι και η Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ που προκαλεί μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις στα κράτη - μέλη. Να μην εφαρμοστεί είναι το αίτημα που ανέδειξαν τα μπλόκα, ενώ η κυβέρνηση, όπως επισημαίνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, «δεν θέλει να θίξει την ουσία της ΚΑΠ της ΕΕ κι ας αποτελεί αυτή την ταφόπλακα για την αγροτιά της χώρας μας».

Συνεχίζουν τον αγώνα και στη βόρεια Εύβοια

Στο μπλόκο τους στην Κήρινθο παραμένουν οι βιοπαλαιστές αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι της πολύπαθης βόρειας Εύβοιας, συνεχίζοντας τον αγώνα για να μπορέσουν να ζήσουν στον τόπο τους με αξιοπρέπεια.

Σήμερα, Τρίτη, στις 12 μ., αντιπροσωπεία του μπλόκου και του Αγροτικού Συλλόγου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Αννας θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να του θέσουν κυρίως αιτήματα που αφορούν την περιοχή.

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση θα απαιτήσουν να μπει ένα τέλος στην κοροϊδία του λαού της βόρειας Εύβοιας και να πάρουν ξεκάθαρες απαντήσεις για το πότε θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις που εκκρεμούν από την καταστροφική φωτιά του 2021, αλλά και από προηγούμενες καταστροφές, όπως η κακοκαιρία «Μήδεια». Διεκδικούν επίσης ζωοτροφές και μελισσοτροφές, επανένταξη τμημάτων της περιοχής στο καθεστώς εξισωτικής αποζημίωσης, μέτρα στήριξης της μελισσοκομίας κ.ά.

Επίσης, τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την περιφερειακή και τοπική διοίκηση, οι αγρότες της βόρειας Εύβοιας απαιτούν την άμεση έναρξη έργων αγροτικής οδοποιίας, αποστραγγιστικά και εγγειοβελτιωτικά έργα, καθώς και έργα αντιπλημμυρικής προστασίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ακλόνητοι στα μπλόκα, εντείνονται οι πολύμορφες δράσεις σε όλη τη χώρα (2024-02-16 00:00:00.0)
Σε όλη τη χώρα απλώνονται οι πολύμορφες δράσεις και ο συντονισμένος αγώνας (2024-02-09 00:00:00.0)
Πολύμορφες δράσεις σε όλη τη χώρα με σημείο αναφοράς τα μπλόκα (2022-02-19 00:00:00.0)
Κλιμακώνουν την πάλη με δίκαια αιτήματα που αφορούν την επιβίωσή τους (2022-02-03 00:00:00.0)
Συνεχίζουν κόντρα στην κυβερνητική αδιαλλαξία! (2013-02-13 00:00:00.0)
Στο αγωνιστικό μετερίζι (2009-01-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ