Τετάρτη 6 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Η οργάνωση Vulkan Gruppe (Ομάδα του Ηφαιστείου) ανέλαβε την ευθύνη για «σαμποτάζ» ηλεκτρικής εγκατάστασης που ανάγκασε την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία «Tesla» να διακόψει την παραγωγή στο εργοστάσιο του Βερολίνου. Σε μήνυμά της, η οργάνωση αναφέρει ότι «θέσαμε ως στόχο να προκαλέσουμε το μεγαλύτερο δυνατό μπλακ άουτ στο γιγα-εργοστάσιο» της «Tesla», χαρακτηρίζοντας την επίθεση ...δώρο για τη μεθαυριανή Μέρα της Γυναίκας, και επικρίνοντας τον κολοσσό επειδή «αναλώνει γη, πόρους, ανθρώπους, εργάτες και, σε αντάλλαγμα, φτύνει 6.000 SUV, φονικά αυτοκίνητα και φορτηγά τέρατα κάθε βδομάδα». Η γερμανική αστυνομία ανέφερε ότι ελέγχει την αυθεντικότητα της επιστολής.

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Τουλάχιστον 35 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν μετά από έντονη χιονόπτωση και άλλα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν βόρειες και δυτικές επαρχίες του Πακιστάν. Στα θύματα περιλαμβάνονται 22 παιδιά, που καταπλακώθηκαν όταν κατολισθήσεις έθαψαν τα σπίτια τους.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Ο ιδρυτής της «Amazon», Τζεφ Μπέζος, ξανανέβηκε στην πρώτη θέση του παγκόσμιου δείκτη δισεκατομμυριούχων του «Bloomberg», ξεπερνώντας τον επικεφαλής των «Tesla», «SpaceX» και X, Ιλον Μασκ, που του είχε αφαιρέσει τον τίτλο το 2021. Σύμφωνα με την κατάταξη που ανακοινώθηκε, η περιουσία του Μπέζος ανέρχεται πλέον σε 200 δισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας αυτήν του Μασκ, που αποτιμάται στα 198 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Στις κάλπες κλήθηκαν χτες εκατομμύρια Αμερικανοί ψηφοφόροι για να συμμετάσχουν στις προκριματικές εκλογές Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοέμβρη. Οι εκλογές της χτεσινής λεγόμενης «Σούπερ Τρίτης» έγιναν σε 16 πολιτείες (από την Αλάσκα ως την Καλιφόρνια και από το Βερμόντ ως τη Βιρτζίνια).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ