Παρασκευή 8 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τιμά τον χαράκτη Γιάννη Κεφαλληνό

Τον πρωτοπόρο θεμελιωτή της ελληνικής χαρακτικής, Γιάννη Κεφαλληνό, τιμά με εκδήλωσή της την Κυριακή 10 Μάρτη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Palatino», η ΤΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ.

Θα μιλήσει η Εύα Μελά, ζωγράφος - χαράκτρια, μέλος του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ, υπεύθυνη του χώρου πολιτισμού «Εργαστήρι του Γιώργη Βαρλάμου», με θέμα: «Ο χαράκτης Γιάννης Κεφαλληνός: Ο δημιουργός, ο τεχνίτης, ο δάσκαλος, ο άνθρωπος».

Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις από τους: Τάκη Κεφαλληνό, μαθηματικό, με θέμα «Ο χαράκτης, μια προσέγγιση στη ζακυνθινή καταγωγή του», και Κατερίνα Δεμέτη, αρχαιολόγο, διευθύντρια του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων, με θέμα: «Το εργαστήριο του Γιάννη Κεφαλληνού, σηματωρός για το χθες και το σήμερα».

Στην εκδήλωση θα εκτεθούν: Τα λευκώματα «Δέκα λευκές λήκυθοι» και «Το παγώνι». Επίσης, σειρές γραμματοσήμων του Γ. Κεφαλληνού, βιβλία που επιμελήθηκε, χαρακτικά του έργα από τη συλλογή του Τ. Κεφαλληνού, καθώς και τρία χαρακτικά από το αρχείο του συγγραφέα Νικία Λούντζη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ