Παρασκευή 8 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
Σε Ελλάδα και Γαλλία για αυξήσεις και ΣΣΕ

Την Τετάρτη 13 Μάρτη η τρίτη κατά σειρά απεργιακή μάχη. Αύριο, Σάββατο, η συναυλία στήριξης των απεργών από το ΣΕΤΗΠ

Νέα απεργία, την τρίτη στη σειρά από τις αρχές Φλεβάρη, ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν στις 13 Μάρτη στα τηλεφωνικά κέντρα, με οργανωτές τα κλαδικά Συνδικάτα Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) Αττικής και Θεσσαλονίκης και τα δύο νεοσύστατα επιχειρησιακά σωματεία σε «Teleperformance» (ΣΕΤΕΠ) και «Webhelp» (WUW).

Την ίδια μέρα απεργούν και οι συνάδελφοί τους εργαζόμενοι των επιχειρηματικών ομίλων «Teleperformance», «Webhelp», «Majorel» και υπόλοιπων τηλεφωνικών κέντρων στη Γαλλία, κι αυτός είναι ο λόγος που επιλέχθηκε η μέρα αυτή για τη νέα απεργιακή κινητοποίηση.

Τα τέσσερα σωματεία καλούν στις εξής πρωτοβουλίες:

  • Συμμετοχή στην απεργία από την Τετάρτη 13/03/2024 στις 07.00 έως την Πέμπτη στις 07.00 και μαζικές συγκεντρώσεις μπροστά στα κεντρικά κτίρια των εταιρειών στις 08.00.
  • Συγκέντρωση στις 12.00 στο Σύνταγμα, για να επιδώσουν τα αιτήματά τους στο προεδρείο της Βουλής.
  • Συμμετοχή στη μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης του ΣΕΤΗΠ (βλ. παρακάτω).

Οι διεκδικήσεις των εργαζομένων στα τηλεφωνικά κέντρα:

  • Αμεση υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με βάση τα ψηφισμένα στις Γενικές Συνελεύσεις προσχέδια που έχουν επιδοθεί επίσημα στις μεγάλες εταιρείες των τηλεφωνικών κέντρων.
  • Να αλλάξει άμεσα το επαίσχυντο καθεστώς της άδειας ειδικού σκοπού για τους συναδέλφους μας που είναι από χώρες εκτός ΕΕ.
  • Πλήρης και μόνιμη άδεια παραμονής για όλους.
Αύριο το «SETIP SOLIDARITY FESTIVAL»

Στο μεταξύ, το ΣΕΤΗΠ Αττικής οργανώνει αύριο Σάββατο μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης «SETIP SOLIDARITY FESTIVAL». Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στους απεργούς με σκοπό την παραπέρα συνέχιση της πάλης τους, τη διευκόλυνση της συμμετοχής στον απεργιακό αγώνα όσων εργαζομένων έχουν οικονομικά προβλήματα.

Οι πύλες του «SETIP SOLIDARITY FESTIVAL» ανοίγουν στις 18.00 στο 1ο Γενικό Λύκειο Ταύρου (Αγίας Σοφίας 16), με τους: «Banda Entopica», «Guests», «Stand Up Comedy Set».

Για συμμετοχή στη συναυλία γίνεται επικοινωνία μέσω των διευθύνσεων:contact@setip.gr, https://www.instagram.com/setip_gr/, Φώτης - 6932.314.963, Βόρεια - Γιάννης - 6932.326.895, Δυτικά - Αντώνης - 6979.983.420.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ