Παρασκευή 8 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΔΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Κάλεσμα στήριξης στο επερχόμενο συνέδριο, για να ενισχυθεί η γραμμή

Σε στήριξη του ψηφοδελτίου της, στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας, που πραγματοποιείται την Κυριακή 10 Μάρτη, καλεί η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ), που συγκροτείται από τους συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, τονίζοντας την ανάγκη να ενισχυθεί «η γραμμή που υπερασπίζεται τις ζωές μας και όχι τα κέρδη τους, όπως βροντοφώναξαν χιλιάδες εργαζόμενοι και στην απεργία στις 28 Φλεβάρη».

Σε ανακοίνωση η ΔΑΣ υπογραμμίζει πως «αυτό που χρειαζόμαστε σήμερα είναι ένα Εργατικό Κέντρο που θα είναι αρωγός σε κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία διεκδίκησης του λαού μας, πρωτοβουλίες όπως αυτές που πήραν τα εργατικά σωματεία για την αλληλεγγύη και διεκδίκηση των πληγέντων από τις καταστροφές των πλημμυρών του περασμένου Σεπτέμβριο». Και προσθέτει ότι «είναι ανάγκη των εργαζομένων και ολόκληρου του εργατικού κινήματος, να υπάρχει ένα Εργατικό Κέντρο που θα είναι πραγματικός στυλοβάτης της φωνής των αναγκών της κάθε εργατικής λαϊκής οικογένειας».

Αναφέρει ότι με ευθύνη της πλειοψηφίας της Διοίκησης (ΠΑΣΚΕ), το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου «αποφασίστηκε μέσα σε χρόνο μηδέν, χωρίς να υπάρχει περιθώριο προετοιμασίας, συζήτησης, ενημέρωσης». «Κι όλα αυτά γιατί δεν θέλουν να ανοίξει η αντιπαράθεση και να αποκαλυφθεί η γραμμή συμβιβασμού που έχουν στο εργατικό κίνημα, η γραμμή στυλοβάτης της άθλιας ηγεσίας της ΓΣΕΕ» σημειώνει η ΔΑΣ.

Η ΔΑΣ σημειώνει μάλιστα ότι «οι εκπρόσωποι της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου, που είναι μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ, ήταν λαλίστατοι και ψήφισαν με χέρια και με πόδια μαζί με τη Νεοδημοκράτικη Δημοτική Αρχή, την ιδιωτικοποίηση του βιολογικού καθαρισμού στην πόλη».

Και τονίζει ότι στον αντίποδα στέκονται οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, που το προηγούμενο διάστημα «έκαναν προσπάθεια μέσα από τις γραμμές συνδικάτων, είτε σε σωματεία που πλειοψηφούν οι ταξικές δυνάμεις είτε ως δύναμη μειοψηφίας, να συμβάλουν στην αναζωογόνηση του κινήματος στον νομό. Στην περιοχή μας υπάρχουν ζωντανά σωματεία που το προηγούμενο διάστημα βρέθηκαν μπροστά στον αγώνα, πάλεψαν ώστε να μην περάσουν "στα μουγκά" τα νέα αντεργατικά μέτρα, στήριξαν τους εργαζόμενους στις δύσκολες στιγμές, αναμετρήθηκαν με την εργοδοσία, κόντρα σε απολύσεις, μπήκαν μπροστά στην πάλη για Συλλογικές Συμβάσεις». «Μπορεί ο καθένας να αξιοποιήσει την πλούσια πείρα του και να κάνει το βήμα στηρίζοντας το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ», καταλήγει το κάλεσμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ