Παρασκευή 8 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Παραστάσεις διαμαρτυρίας στα Κέντρα Υγείας της Δυτικής Αθήνας

Παραστάσεις διαμαρτυρίας την Πέμπτη 14 Μάρτη, στις 10 το πρωί, στα Κέντρα Υγείας κάθε δήμου στον δυτικό τομέα της Αθήνας οργανώνουν τα κατά τόπους Σωματεία Συνταξιούχων. Με την πρωτοβουλία τους αυτή συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση και την ενίσχυση της δημόσιας και δωρεάν Υγείας για όλο τον λαό.

«Η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο και απειλείται η ζωή μας από ένα σύστημα Υγείας που σταθερά παραχωρείται και παραδίδεται στα νύχια των επιχειρηματικών ομίλων και γίνεται όλο και πιο ακριβό εμπόρευμα, τη στιγμή που πέραν των άλλων η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα», τονίζουν σε κοινή τους ανακοίνωση τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημοσίου, ΟΤΑ στη Δυτική Αθήνα. Δίπλα στα δραματικά κενά και ελλείψεις προσωπικού στα Κέντρα Υγείας και τα νοσοκομεία, καταγγέλλουν την αύξηση των τιμών στα γενόσημα φάρμακα, το «χαράτσι» που μπαίνει στα παραπεμπτικά των εξετάσεων, τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία. «Πρέπει να βάζουμε όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη και να πληρώσουμε τρίτη φορά γιατί έχουμε πληρώσει ήδη δύο, μια με τη φορολογία και μια με τις ασφαλιστικές εισφορές για φάρμακα, διαγνωστικές εξετάσεις, για χειρουργεία για να μην περιμένουμε 1,5 - 2 χρόνια στις λίστες προτεραιότητας», σχολιάζουν.

«Ο αγώνας απέναντι στην πολιτική που δεν λογαριάζει ανθρώπινες ζωές και κοστολογεί τις ασθένειες, θα είναι συνεχής το επόμενο διάστημα. Η Υγεία είναι ζήτημα που αφορά όλο το λαό», τονίζουν τα συνταξιουχικά σωματεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ