Σάββατο 27 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κυκλοφοριακές αλλαγές στην Κηφισίας

Με μια σειρά από κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θέτει σε εφαρμογή από αύριο, η κυβέρνηση ελπίζει ότι θα ελαττωθεί το κομφούζιο που επικρατεί στον κόμβο της Λ. Κηφισίας με την Αττική Οδό στο ύψος του ΟΤΕ. Μάλλον όμως πρόκειται για «ασπιρίνες», καθώς εκεί θα εκτελούνται διάφορα έργα μέχρι το τέλος του 2003.

Οι βασικές αλλαγές που γίνονται είναι:

  • Μονοδρόμηση της οδού Σωρού από τη συμβολή της με την Αμαρουσίου - Χαλανδρίου έως τη Λ. Κηφισίας με κατεύθυνση προς Λ. Κηφισίας
  • Κατάργηση των αριστερών στροφών στον κόμβο Παραδείσου

Ειδικότερα:

  • Θα απαγορευτεί η αριστερή στροφή από Κηφισίας προς Παραδείσου για το κατερχόμενο ρεύμα. Η κίνηση αυτή θα πραγματοποιείται από τον προηγούμενο κόμβο της Αττικής Οδού, στον οποίο τα οχήματα θα εισέρχονται δεξιά από την Κηφισίας αμέσως μετά τον ΟΤΕ (δε θα ακολουθούν δηλαδή τις δύο ανισόπεδες λωρίδες προς Αθήνα) και στη συνέχεια θα κινούνται αριστερά προς την οδό Χειμάρας, από την οποία θα εισέρχονται στην Αμαρουσίου - Χαλανδρίου.
  • Θα απαγορευτεί η αριστερή στροφή από Κηφισίας προς Αγ. Θωμά και την Αρτέμιδος για το ανερχόμενο ρεύμα. Η κίνηση αυτή θα πραγματοποιείται είτε από το προηγούμενο φανάρι της Κηφισίας στο ύψος του ΙΑΣΩ αριστερά, είτε κυρίως από τον επόμενο κόμβο μετά την Παραδείσου που είναι ο κόμβος της Αττικής Οδού. Εκεί τα οχήματα θα κινούνται αριστερά προς την παράπλευρη της Αττικής Οδού (δε θα ακολουθούν δηλαδή τις δύο ανισόπεδες λωρίδες προς Κηφισιά) και στη συνέχεια μέσω της οδού Διονύσου προς τις οδούς Αγ. Θωμά και Αρτέμιδος.
  • Θα μονοδρομηθεί η οδός Σωρού από την Αμαρουσίου - Χαλανδρίου προς και μέχρι την Κηφισίας. Η καταργούμενη κίνηση θα πραγματοποιείται μέσω της οδού Χειμάρας και στη συνέχεια μέσω της Αμαρουσίου - Χαλανδρίου προς την οδό Σωρού.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ