Σάββατο 16 Μάρτη 2024 - Κυριακή 17 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
1 ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
Προσπάθεια απαξίωσης σημαντικών ευρημάτων

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, όπως και ο Αδ. Γεωργιάδης σε συνέντευξή του, παρουσίασαν περίπου ως θεωρία συνωμοσίας ότι το τρένο μετέφερε παράνομα κάποια εύφλεκτη ουσία που προκάλεσε την έκρηξη. Αλλη μια προσπάθεια να απαξιωθούν σοβαρές ενδείξεις και τα αγωνιώδη ερωτήματα των συγγενών που αναζητούν την αλήθεια.

Εγραφε ο «Ριζοσπάστης» στις 18 Ιουλίου 2023: «Ανιχνεύθηκε ύποπτη ουσία νόθευσης καυσίμων στα συντρίμμια. Οι εκπρόσωποι των οικογενειών, σε συνέντευξη που παραχώρησαν, στάθηκαν μεταξύ άλλων στην εύφλεκτη ύλη που εντοπίστηκε στη μία από τις δυο μηχανές της εμπορικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με την επιβατική.

Συγκεκριμένα ανέφεραν ότι με την αυτοψία που έκαναν στα συντρίμμια, έλαβαν δείγματα, και το Γενικό Χημείο του Κράτους ανέφερε πως σε ένα εξωτερικό σημείο εντοπίστηκαν διαλύτες από το ξυλόλιο, μιας ουσίας που δεν δικαιολογείται η ύπαρξή της, ούτε ως συστατικό, αλλά ούτε και από τα πιθανά προϊόντα της καύσης του ελαίου των μετασχηματιστών. Αντίθετα, πρόκειται σύμφωνα με ειδικούς για ουσία που χρησιμοποιείται για τη νοθεία καυσίμων.

Το γεγονός αυτό εγείρει κρίσιμα ερωτήματα για το αν μεταφερόταν μη εγκεκριμένο φορτίο που πιθανότατα να προκάλεσε τη φονική πυρκαγιά, ωστόσο οι ίδιοι τόνισαν πως δεν γνωρίζουν αν προκλήθηκε η έκρηξη και η φωτιά από τη συγκεκριμένη ουσία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου τα μισά θύματα της πολύνεκρης σιδηροδρομικής τραγωδίας βρέθηκαν απανθρακωμένα, ενώ μέχρι και σήμερα η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει την καύσιμη ύλη που οδήγησε στην εκδήλωση της φωτιάς, η οποία χαρακτηρίζεται ως "μη φυσιολογική και αναμενόμενη"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ