Κυριακή 28 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περί σύμπλευσης

Το σημερινό δεξιό και συντηρητικό Σύνταγμα της χώρας το ψήφισαν μαζί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Τα δυο αυτά κόμματα συμπλέουν και συμφωνούν απολύτως - πέρα από τις υποκριτικές και θεατρινίστικες ή επιμέρους και ανούσιες διαφορές τους - στις δεξιές και συντηρητικές πολιτικές των «ευρω-μονόδρομων», της σκληρής μονόπλευρης λιτότητας, των προνομίων για τους λίγους έχοντες και κατέχοντες και της φτώχειας για τους πολλούς κλπ., κλπ. Τα δυο αυτά κόμματα συμπλέουν και είναι απολύτως προσηλωμένα στο ΝΑΤΟ, στη «νέα τάξη πραγμάτων», στον «αντιτρομοκρατικό αγώνα» του Μπους και της λυκοσυμμαχίας του, κλπ., κλπ.

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πολλά περισσότερα παραδείγματα, αλλά δε νομίζουμε πως χρειάζεται. Οπως δε χρειάζεται να γράψουμε το παραμικρό για τη ριζικά διαφορετική πολιτική και τη στάση του ΚΚΕ. Οι πάντες γνωρίζουν ότι βρίσκεται απέναντι από τους εκπροσώπους του δικομματισμού.

Οι πάντες, εκτός από μερικούς σαν τον Πρετεντέρη, που γράφει στο προχτεσινό «Βήμα»: «Εχει κανείς την παραμικρή αμφιβολία ότι εδώ και και μερικά χρόνια η λεγόμενη "κομμουνιστική Αριστερά" συμπλέει περισσότερο με τη ΝΔ παρά με το ΠΑΣΟΚ;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ