Παρασκευή 29 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
Στην Πιονγιάνγκ ο επικεφαλής της ρωσικής κατασκοπείας

Νέες κυρώσεις με στόχο τη Βόρεια Κορέα ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ, αυτήν τη φορά σε βάρος εταιρειών με έδρα σε Ρωσία, Κίνα και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που φέρεται να χρηματοδοτούν το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Πιονγιάνγκ.

Σε σχετική του ανακοίνωση, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι η απόφαση λήφθηκε σε συντονισμό με τη Νότια Κορέα.

Πρόκειται για τις εταιρείες «Alis LLC» (με έδρα το Βλαδιβοστόκ) και «Pioneer Bencont Star Real Estate» (με έδρα τα ΗΑΕ), που φέρεται να συνδέονται με την «Chinyong Information Technology Cooperation Co» (συνεργάζεται με τις Ενοπλες Δυνάμεις της Βόρειας Κορέας), η οποία βρίσκεται στο στόχαστρο αμερικανικών κυρώσεων από τον περσινό Μάη.

Στο μεταξύ, στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας, Πιονγιάνγκ, βρέθηκε ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας κατασκοπείας SVR, Σ. Ναρίσκιν, για συνομιλίες σχετικά με τη διμερή συνεργασία στο πεδίο της Ασφάλειας, όπως μετέδωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Ο Ναρίσκιν είχε επίσημη συνάντηση και με τον υπουργό Κρατικής Ασφαλείας Ρι Τσανγκ Ντάε, με τον οποίο συζήτησαν για «την αντιμετώπιση της κατασκοπείας και των ολοένα πιο πολυάριθμων συνωμοσιών που απεργάζονται εχθρικές δυνάμεις», σύμφωνα με το KCNA. Τα μέρη «κατέληξαν σε πλήρη συναίνεση για τα εκκρεμή ζητήματα κατά τις δύο συναντήσεις τους, που διεξήχθησαν σε συντροφική και φιλική ατμόσφαιρα», σύμφωνα με την ίδια πηγή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ