Παρασκευή 29 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
Βρέθηκαν δύο νεκροί εργάτες στη Βαλτιμόρη

Τα πτώματα δύο ανθρώπων που είχαν εγκλωβιστεί σε ένα φορτηγάκι κατά την κατάρρευση της γέφυρας Key, στη Βαλτιμόρη την περασμένη Τρίτη, μετά την πρόσκρουση του φορτηγού πλοίου «Dali», ανασύρθηκαν από δύτες χτες τα ξημερώματα από τα νερά του ποταμού Πατάπσκο.

Πρόκειται για δύο από τους έξι μετανάστες εργάτες που αγνοούνταν. Είναι ο 26χρονος Ντόρλιαν Ρονιάλ Καστίγιο Καμπέρα από τη Γουατεμάλα και ο 35χρονος Μεξικανός Αλεχάνδρο Ερνάντες Φουέντες (αμφότεροι κάτοικοι Βαλτιμόρης).

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία «Grace Ocean» από τη Σιγκαπούρη είναι αντιμέτωπη με αποζημιώσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς η έρευνα δείχνει ότι το πλοίο είχε σοβαρά προβλήματα λίγο πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα και ουσιαστικά παρασυρόταν ακυβέρνητο. Επίσης ερευνάται αν είχε νοθευμένα καύσιμα.

Ο καπετάνιος τρία λεπτά πριν τη σύγκρουση εξέπεμψε σήμα κινδύνου λόγω συνεχών μπλακάουτ που οδηγούσαν και σε μηχανολογικά προβλήματα, και ηχογραφημένα μηνύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφέρουν ότι ενημέρωσε τις αμερικανικές αρχές να κλείσουν τη γέφυρα. Ωστόσο εκ των πραγμάτων αυτό έγινε αργά, αφού οι άτυχοι εργαζόμενοι πάνω στη γέφυρα και πιθανά κάποιοι οδηγοί (ακόμα δεν υπάρχει σαφής εικόνα) δεν πρόλαβαν να απομακρυνθούν.

Το δυστύχημα αυτό ανέδειξε και πάλι το ζήτημα της συντήρησης των πλοίων που συχνά ...θυσιάζεται για να αυγαταίνουν τα κέρδη των εφοπλιστών αλλά και των μέτρων προστασίας των γεφυρών που υπάρχουν, αλλά δεν υλοποιούνται γιατί θεωρούνται κόστος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ