Παρασκευή 29 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγωνιστικά ξεπροβόδισαν τους πατεράδες τους οι μαθητές της Λοκρίδας

Η νέα γενιά έχει ιδανικά, μαθαίνει από τη ΛΑΡΚΟ να ζει και να νικά!

«Εχουμε φωνή και είναι δυνατή! Εμείς θα την κρατήσουμε τη ΛΑΡΚΟ ανοιχτή!». Με το σύνθημα αυτό οι μαθητές των χωριών γύρω από το εργοστάσιο της Λάρυμνας ξεπροβόδισαν τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ, τους γονείς τους, τα αδέρφια τους, τους συγγενείς τους, που ανέβηκαν χθες στα λεωφορεία για την κάθοδο στην Αθήνα και το μεγάλο συλλαλητήριο.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η κίνηση των μαθητών στο Γυμνάσιο του οικισμού στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, που με τις τσάντες, τα θρανία και τις καρέκλες τους σχημάτισαν στο προαύλιο του σχολείου το μήνυμα «Ανοιχτή ΛΑΡΚΟ».

Αλλωστε, άμεση επίπτωση των εγκληματικών σχεδιασμών της κυβέρνησης και της εκκένωσης του εργοστασίου και του οικισμού θα είναι και το κλείσιμο του σχολείου, από το οποίο αποφοίτησαν γενιές και γενιές εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και παιδιών τους.

Οι μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων Λάρυμνας, Μαρτίνου και Μαλεσίνας, βάζοντας το δικό τους λιθαράκι στον αγώνα για να μην περάσει το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ, το οποίο διαλύει τις ζωές τους, πραγματοποίησαν χθες πορείες από τα σχολεία τους μέχρι τα σημεία που αναχώρησαν τα λεωφορεία για την Αθήνα. Με συνθήματα όπως «Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες και όχι στα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες», «Εχουμε φωνή και είναι δυνατή! Εμείς θα την κρατήσουμε τη ΛΑΡΚΟ ανοιχτή!» και «Η νέα γενιά έχει ιδανικά, μαθαίνει από τη ΛΑΡΚΟ να ζει και να νικά», έδωσαν κουράγιο και δύναμη στους εργαζόμενους, στέλνοντας παράλληλα και το δικό τους ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση.

Στο Γυμνάσιο του οικισμού της Λάρυμνας
Στο Γυμνάσιο του οικισμού της Λάρυμνας
Αρκετοί μαθητές, μάλιστα, μπήκαν μαζί με τους γονείς τους στα λεωφορεία και στα αυτοκίνητα για να συμμετέχουν στη μεγάλη κινητοποίηση.

Σε κοινή ανακοίνωση που υπογράφουν μαθητές και τα 15μελη τους συμβούλια από το Γυμνάσιο Λάρυμνας, το Γυμνάσιο - Λύκειο Μαρτίνου και το Γυμνάσιο - Λύκειο Μαλεσίνας, αναφέρουν:

«Οι μαθητές των σχολείων του δήμου Λοκρίδας είμαστε στο πλευρό των εργαζόμενων γονιών μας! Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ!

Αυτό που θέλουν η κυβέρνηση και οι υπουργοί της να κάνουν στις ζωές μας είναι έγκλημα!

Αναρωτιόμαστε: Θα το έκαναν αυτό στα δικά τους παιδιά; Να μας αναγκάζουν στη μέση της χρονιάς να αφήσουμε τον τόπο μας; Να εγκαταλείψουμε τις παρέες μας; Να βλέπουμε τους γονείς μας να χάνουν τη δουλειά τους μέσα στο άγχος; Να μην ξέρουμε σε ποιο σχολείο θα πάμε, πώς θα συνεχίσουμε τα μαθήματά μας, πώς θα δώσουμε πανελλαδικές;

Γι' αυτό και την Πέμπτη οι μαθητές θα κάνουμε το μάθημα στον δρόμο! Οι εργάτες μας κάνουν μάθημα ζωής, το μέλλον του τόπου μας θα σώσουμε εμείς! Ηδη οι μαθητές έχουμε συζητήσει στα σχολεία μας, έχουμε φτιάξει τα πανό μας με τα αγωνιστικά μας συνθήματα. Τώρα είναι η ώρα να συνεχίσουμε!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ