Παρασκευή 29 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Γεμίζουμε δύναμη, συνεχίζουμε, θα νικήσουμε!»

Διαδηλωτές που συμμετείχαν στο μεγάλο συλλαλητήριο μιλούν στον «Ριζοσπάστη»

Το μοναδικό κλίμα, την αλληλεγγύη, τη συγκίνηση από το αίσθημα της σιγουριάς που απορρέει η συλλογική πάλη μεταφέρουν στον «Ριζοσπάστη» διαδηλωτές από το χτεσινό συλλαλητήριο, με ζεστές και γεμάτες αυτοπεποίθηση δηλώσεις τους. Μεγαλύτεροι και μικρότεροι, εργάτες και μαθητές, άνδρες και γυναίκες που πήραν κουράγιο από το αποτέλεσμα της χτεσινής κινητοποίησης, μας λένε:

«Ο αγώνας των εργατών της ΛΑΡΚΟ είναι και δικός μας αγώνας. Μας αφορά όλους. Είμαστε μαζί τους και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε έμπρακτα όποια αγωνιστική απόφαση πάρουν για να μην περάσει το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ», αναφέρει ο Χρήστος, εργαζόμενος στον κλάδο του Μετάλλου στην Εύβοια, που συμμετείχε στο μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας.

Δίπλα στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και τις οικογένειές τους βρέθηκε και η Βαγγελιώ Καρκάνη, από τη Στυλίδα Φθιώτιδας, παιδί εργατών της ΛΑΡΚΟ. «Ημουν 8 χρόνων το 1977, στη μεγάλη απεργία των εργατών της ΛΑΡΚΟ, όταν μαζί με την μητέρα μου και άλλες γυναίκες από τον οικισμό του εργοστασίου και τη Λάρυμνα στηνόμασταν μπροστά στα λεωφορεία των απεργοσπαστών και της αστυνομίας. Θεωρώ καθήκον μου να είμαι μαζί με τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ και τις οικογένειές τους σε κάθε τους αγωνιστικό βήμα. Τους νιώθω σαν οικογένειά μου, νιώθω την αγωνία τους και την οργή τους. Αυτό που γίνεται είναι ένα αδιανόητο έγκλημα, που για εμάς όλους όσοι έχουμε ζήσει στη ΛΑΡΚΟ μας εξοργίζει», αναφέρει από την πλευρά της.

«Η υποδοχή των συναδέλφων μας από την Αττική είναι για μία ακόμη φορά συγκλονιστική. Μας γεμίζει δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα και να κάνουμε πράξη το σύνθημα ότι από τη ΛΑΡΚΟ και τα σπίτια μας δεν πρόκειται να βγούμε», σημειώνει ο Δημήτρης, εργαζόμενος στο εργοστάσιο της Λάρυμνας και προσθέτει: «Ευχαριστούμε όλους όσοι στηρίζουν τον αγώνα μας πάνω από 4 χρόνια τώρα και βρέθηκαν και σήμερα δίπλα μας».

«Ο μεγαλειώδης αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ αποτελεί παράδειγμα και παρακαταθήκη για τους εργαζόμενους ολόκληρης της χώρας. Μας εμπνέει και μας δείχνει τον δρόμο για το πώς θα πρέπει να οργανώσουμε τον αγώνα μας και να διεκδικήσουμε το δίκιο μας. Είναι καθήκον μας αλλά και τιμή μας να στεκόμαστε δίπλα τους και σε αυτή τη μεγαλειώδη κινητοποίηση», δηλώνει ο Βασίλης, από το Συνδικάτο Οικοδόμων Αττικής.

Πίσω από το πανό των μαθητών από τα σχολεία της Λοκρίδας, που έδωσαν δυναμικό «παρών» στη συγκέντρωση, στέκεται παρέα μαθητών και φίλων από το Γυμνάσιο της Λάρυμνας. Ο Χρήστος, ο Θανάσης, ο Γιάννης και ο Αλέξης, όλοι τους παιδιά εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ. «Η σημερινή εμπειρία και η παρουσία μας εδώ είναι μάθημα ζωής για μας. Η παρουσία του κόσμου είναι συγκλονιστική. Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα ερχόντουσαν εδώ να στηρίξουν εμάς και τις οικογένειές μας, ότι νοιάζονται για μας, για τη ζωή και το μέλλον μας. Η παρουσία τους είναι επιβεβαίωση ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, ότι δεν φταίνε οι γονείς μας όπως τους κατηγορούν. Τους ευχαριστούμε. Είναι κάτι που θα μας συντροφεύει τόσο για τη συνέχεια του αγώνα όσο και για την υπόλοιπη ζωή μας», δηλώνουν με μία φωνή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ