Τρίτη 2 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Το ΚΚΕ στο πλευρό των πλημμυροπαθών και ενάντια στην κρατική αδιαφορία

Περιοδείες και συσκέψεις ενόψει και της επίσκεψης του ΓΓ της ΚΕ

Συζητώντας με τους πλημμυροπαθείς στο Κουτσόχερο
Συζητώντας με τους πλημμυροπαθείς στο Κουτσόχερο
Συνεχίζονται οι περιοδείες και οι συσκέψεις του Κόμματος στη Θεσσαλία, την οποία θα επισκεφθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στις 3 και 4 Απρίλη. Στην πρώτη γραμμή των προβλημάτων της Θεσσαλίας είναι η κυβερνητική και η κρατική αδιαφορία για τους πλημμυροπαθείς, καθώς 7 μήνες μετά υπάρχουν πληγέντες που δεν έλαβαν ούτε καν την πρώτη αρωγή των 6.600 ευρώ, ενώ υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με τα επιδόματα ενοικίου.

Το ΚΚΕ αγωνίζεται για την αποκατάσταση των πλημμυροπαθών, επισημάνθηκε στις συσκέψεις που έγιναν στις Εργατικές Κατοικίες στη Γιάννουλη Λάρισας, στα Μεγάλα Καλύβια και στη Φαρκαδόνα Τρικάλων. «Οι κομμουνιστές παλεύουν στην πρώτη γραμμή για μέτρα ανακούφισης των πληγέντων, για αντιπλημμυρικά έργα και για να αντιμετωπιστούν οι απαράδεκτες καθυστερήσεις από την κυβέρνηση στις αποζημιώσεις», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Βασίλης Μεταξάς, μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση της ΚΟ Γιάννουλης. Παραβρέθηκε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Θεσσαλίας και μέλος της Επιτροπής Αγώνα Πλημμυροπαθών Τάσος Τσιαπλές.

Ο Βασίλης Μεταξάς σημείωσε πως το κέρδος και η λογική «κόστους - οφέλους» αποτελούν την κεντρική στρατηγική της ΕΕ για τις πλημμύρες. Οπως εξήγησε «η ίδια η ΕΕ μιλάει για εφαρμογή σχεδίων "που δεν συνεπάγονται υπερβολικό κόστος στον τομέα της διαχείρισης των κινδύνων πλημμύρας"» και πρόσθεσε πως «αυτή είναι η πολιτική της ΕΕ, που κυβερνήσεις και τοπικές αρχές "πίνουν νερό" στο όνομά της και λένε ψέματα ότι θα μας σώσει!». Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι «η λύση και η διέξοδος βρίσκονται στον οργανωμένο αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, στον δρόμο για μια κοινωνία που η ζωή δεν θα κοστολογείται, αλλά θα μπαίνει στο επίκεντρο η ικανοποίηση όλων των αναγκών του λαού, η προστασία της ζωής και της περιουσίας του, του περιβάλλοντος που ζει».

Την Κυριακή κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφτηκε τα Μεγάλα Καλύβια και συζήτησε με τους πλημμυροπαθείς. Οπως ενημέρωσε ο Σύλλογος Πλημμυροπαθών στα Μεγάλα Καλύβια, γκρεμίστηκαν ή χαρακτηρίστηκαν «κόκκινα» 120 περίπου σπίτια και άλλες 100 αποθήκες. Περίπου 80 σπίτια χαρακτηρίστηκαν «κίτρινα» με μεγάλες ζημιές και πάνω από 240 σπίτια χαρακτηρίστηκαν «πράσινα» με μεγάλες ζημιές, αφού το νερό εισχώρησε σε αυτά από 50 εκατοστά μέχρι 2 μέτρα. Τονίστηκε ότι οι αποζημιώσεις που προβλέπονται δεν επαρκούν να καλύψουν τις ζημιές.

Κατά την επίσκεψη στην περιοχή Φαρκαδόνας το κλιμάκιο του ΚΚΕ ενημερώθηκε για τις ζημιές και επισκέφτηκε την προσφυγική δομή στο Κουτσόχερο, όπου διαμένουν 117 πλημμυροπαθείς. Το πρόβλημα της στέγασης είναι επιτακτικό, καθώς δεν επαρκούν ούτε τα κοντέινερς που στάλθηκαν! Επίσης έχουν υποστεί ζημιές 25 γέφυρες, άλλες υποδομές και οι αποκαταστάσεις βρίσκονται πολύ πίσω.

Ο Βασίλης Μεταξάς τόνισε ότι το ΚΚΕ στηρίζει μέσα και έξω από τη Βουλή τα αιτήματα των πλημμυροπαθών, όπως για αποζημιώσεις 100% για τις καταστροφές κατοικίας, καλλιεργειών, κτηνοτροφικού κεφαλαίου, υποδομών, αναπλήρωση εισοδήματος, σε αγρότες, επαγγελματίες, εργαζόμενους, για όσο χρονικό διάστημα δεν μπορούν να εργαστούν, ολοκληρωμένο σχεδιασμό, με κρατική ευθύνη, των απαραίτητων έργων υποδομής, αντιπλημμυρικής προστασίας, λύσεις για όσους έχασαν το σπίτι τους είτε με ενοικίαση σπιτιού από το κράτος, είτε με στέγαση σε ξενοδοχεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ