Τετάρτη 3 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οψιμο και υποκριτικό το ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ για τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

Οψιμο και υποκριτικό χαρακτηρίζει η Τομεακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΚΚΕ το «συγκινητικό» ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ για τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, σχολιάζοντας την επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στο εργοστάσιο της Λάρυμνας και τα όσα αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, η ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ αναφέρει:

«"Πού 'σουν μάγκα τον χειμώνα, πού την έχεις την κρυψώνα;". Αυτός ο στίχος ταιριάζει στην επίσκεψη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σαρακιώτη και του ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη στη ΛΑΡΚΟ, στις αναρτήσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα και το όψιμο και "συγκινητικό" τους ενδιαφέρον για τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και ο λαός της Φθιώτιδας δεν έχουν όμως μνήμη χρυσόψαρου. Αυτοί που τώρα λένε ότι βρίσκονται στο πλευρό των εργαζομένων είναι συνυπεύθυνοι με τη ΝΔ για την απαξίωση της ΛΑΡΚΟ. Ξεχνούν οι κύριοι πως όταν ήταν κυβέρνηση δεν έβγαλαν άχνα για την πολιτική της ΕΕ, αλλά τη στήριξαν όπως τη στηρίζουν και τώρα, αποδέχτηκαν το απαράδεκτο πρόστιμο της ΕΕ των 135 εκατ. ευρώ, δεν προχώρησαν την υπογραφή ΣΣΕ για να μη δεσμευτούν στους μελλοντικούς επενδυτές, είχαν δεσμευτεί κι αυτοί στην ΕΕ για την υλοποίηση σχεδίου αποκρατικοποίησής της (βλέπε επιστολή Τσακαλώτου). Ολα αυτά είναι που έσφιξαν ακόμα πιο πολύ τη θηλιά στον λαιμό των εργαζομένων και οδήγησαν στην περαιτέρω απαξίωση του εργοστασίου».

Η Οργάνωση του ΚΚΕ θυμίζει μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, «ως αξιωματική αντιπολίτευση τα τελευταία χρόνια, όταν το ΚΚΕ κατέθετε τροπολογίες των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ για τη λειτουργία του εργοστασίου, πάλι στην κρυψώνα τους ήταν, απορρίπτοντας κάθε συζήτηση γι' αυτό το θέμα». Και προσθέτει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι που οι δυνάμεις του στο κίνημα μέσα και έξω από το εργοστάσιο όλα αυτά τα χρόνια και με τις άλλες δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού υπονόμευαν τον αγώνα των εργατών; Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι και ο κύριος Σαρακιώτης, βουλευτής Φθιώτιδας, που έκανε τον "ψόφιο κοριό" τη μέρα της παρέλασης στη Λαμία, όταν η αστυνομία χτυπούσε τους εργαζόμενους από τη ΛΑΡΚΟ και άλλους συνδικαλιστές που προσπαθούσαν να γνωστοποιήσουν στον λαό της Φθιώτιδας το έγκλημα που συντελείται και καλούσαν στο συλλαλητήριο της Πέμπτης στην Αθήνα; Ας τα αφήσουν αυτά λοιπόν κι ας επιστρέψουν στην κρυψώνα τους...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ