Παρασκευή 12 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ - ΣΥΚΕΩΝ
ΟΧΙ στις αυξήσεις - «φωτιά» στις κοινωνικές υπηρεσίες

Σε αυξήσεις - «φωτιά» στις υπηρεσίες Πολιτισμού - Αθλητισμού και σε παιδικούς - βρεφονηπιακούς σταθμούς προχωρά η διοίκηση του δήμου Νεάπολης - Συκεών, στο πλαίσιο της πολιτικής που μετατρέπει τις λαϊκές ανάγκες σε εμπόρευμα. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί αθλητικούς και πολιτιστικούς φορείς, όπως και κάθε λαϊκή οικογένεια του δήμου, να αντιδράσουν και να μη δεχτούν αυτές τις τεράστιες αυξήσεις.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση», είναι χαρακτηριστικές «οι δυσβάσταχτες αυξήσεις των τροφείων που επιβάλλει η δημοτική αρχή στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, που ξεκινάνε από 150 ευρώ και φτάνουν μέχρι και τα 800 ευρώ, ακόμα και σε οικογένειες που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας. Συγκεκριμένα, επιβάλλει αύξηση 200 ευρώ (50%) σε οικογένειες με ετήσιο εισόδημα 5.001 έως 12.000 ευρώ, όταν το όριο της φτώχειας για νοικοκυριά με δύο ενήλικες και δύο ανήλικα παιδιά (ηλικίας κάτω των 14 ετών) είναι 12.000 ευρώ!

Δεν ντράπηκαν μάλιστα να "υπερηφανευτούν" πως αφήνουν δωρεάν τις οικογένειες που έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 5.000 ευρώ! Αφορά οικογένειες που ζουν από τα συσσίτια και τα κοινωνικά παντοπωλεία, και που οι περισσότερες απ' αυτές δικαιούνται έτσι κι αλλιώς το αντίστοιχο voucher για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς».

Αυξήσεις - «φωτιά» επιβάλλονται επίσης για τη χρήση κάθε είδους δημοτικής αθλητικής υποδομής. Ενδεικτικά:

«Ετήσια διάθεση αθλητικών εγκαταστάσεων σε σωματεία, αύξηση 150% έως 2.400%.

Συνδρομές αθλητικών τμημάτων, αύξηση 67% έως 212%.

Μηνιαίες συνδρομές κολυμβητηρίου, αύξηση 50% έως 71%.

Ακόμα και στο καλοκαιρινό πρόγραμμα "παιδί και θάλασσα" επέβαλαν αυξήσεις 25% έως 100%.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι σε μια σειρά παροχών, που μέχρι τώρα ήταν δωρεάν, σήμερα επιβάλλουν χρεώσεις. Ετσι, στις χιλιάδες συμπολιτών μας που περπατούσαν και γυμνάζονταν στο Δημοτικό Στάδιο Στρεμπενιώτη τώρα επιβάλλουν είσοδο 8 ευρώ τον μήνα».

Αντίστοιχα αυξάνονται «οι συνδρομές στα πολιτιστικά τμήματα του δήμου, 33% έως και 133%, ενώ δεν παραλείπουν να επιβάλουν αυξήσεις ακόμα και στα τμήματα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών για το καλοκαίρι και τις γιορτές (Πάσχα και Χριστούγεννα), 50% έως και 200%. Το ίδιο γίνεται και στις συνδρομές στα ωδεία, όπου οι αυξήσεις ξεκινάνε από 20% και φτάνουν μέχρι 50%.

Επίσης, μέχρι και 1.000 ευρώ ζητάνε να πληρώσει κάποιος πολιτιστικός ή άλλος φορέας (για τη χρήση θεάτρου) αν θέλει να ανεβάσει κάποια εκδήλωση, βάζοντας ίσως και ένα ελάχιστο εισιτήριο για να αντιμετωπίσει τα έξοδα (από τη στιγμή που δεν χρηματοδοτείται ούτε από το κράτος ούτε από δήμους)».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ