Παρασκευή 12 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Απαράδεκτη απόφαση «οριζόντιων» διακοπών νερού σε όσους οφείλουν πάνω από 300 ευρώ

Να πληρώσουν οι μεγαλοοφειλέτες μεγαλοξενοδόχοι και μεγαλοεπιχειρηματίες καλεί η «Λαϊκή Συσπείρωση», απαιτώντας μέτρα προστασίας του λαού

Απαράδεκτη απόφαση, να διακόπτεται η παροχή νερού σε όσους οφείλουν άνω των 300 ευρώ, έλαβε η δημοτική αρχή (ΝΔ κ.ά.) στη Ζάκυνθο.

Την ώρα που εργαζόμενοι και λαϊκά στρώματα στενάζουν από την ακρίβεια, με μισθούς που εξανεμίζονται μέσα στο πρώτο 15ήμερο του μήνα και ενώ το νερό που παρέχει η ΔΕΥΑΖ, το λιγότερο δεν πίνεται λόγω της υφαλμήρωσής του (με τον λαό να πληρώνει και για την αγορά εμφιαλωμένων μπουκαλιών), η δημοτική αρχή λαμβάνει ένα ακόμη μέτρο επιβάρυνσης του λαού.

Αυτά, όταν το νερό δεν επαρκεί, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες, όπου μεγαλοξενοδόχοι (που είναι και μεγάλοι οφειλέτες), απαιτούν να καλύπτονται οι δικές τους «ανάγκες» για τη διασφάλιση των κερδών τους, με αποτέλεσμα ακόμη και περιοχές του νησιού να μένουν για μέρες χωρίς αυτό και «μεταφορείς» - επιχειρηματίες το εκμεταλλεύονται με το αζημίωτο. Και όλα αυτά, επίσης, έρχονται να προστεθούν στο γεγονός ότι στην αρχή του χρόνου το δίκτυο στην πόλη έτρεχε... πετρέλαιο λόγω των τεραστίων προβλημάτων του, με ευθύνη κυβερνήσεων (ΝΔ σήμερα, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.ά. προηγούμενα), περιφερειακών και τοπικών αρχών.

Τα γεγονότα κατήγγειλε η «Λαϊκή Συσπείρωση», απαιτώντας μέτρα προστασίας των λαϊκών στρωμάτων και απέναντι στους μεγαλοξενοδόχους και μεγαλοεπιχειρηματίες που εκμεταλλεύονται το νερό, καλώντας να μη γίνει «καμία διακοπή νερού σε νοικοκυριά, μικρούς επαγγελματίες, μονογονεϊκές οικογένειες κ.ά.», όπως και να μη χρεώσουν «το νερό που σπατάλησαν την περίοδο της εισροής του πετρελαίου στο δίκτυο ύδρευσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ