Παρασκευή 12 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Χτίζουμε ασπίδα προστασίας απέναντι στη βία και τη γυναικεία ανισοτιμία

Μαζική παρέμβαση - εξόρμηση στην πλατεία Ευόσμου πραγματοποίησαν οι Σύλλογοι και οι Ομάδες Γυναικών (μέλη της ΟΓΕ) στη Δυτική Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των δράσεων απέναντι στη βία και τη γυναικεία ανισοτιμία.

Ανέδειξαν ότι οι γυναίκες της Θεσσαλονίκης, οι γυναίκες του μόχθου ολόκληρης της Ελλάδας είναι συγκλονισμένες και αγανακτισμένες με την τελευταία δολοφονία μιας ακόμα γυναίκας από τον πρώην σύντροφό της, της 28χρονης Κυριακής. Αλλά και από την εγκληματική αδιαφορία της κρατικής μηχανής. Εστειλαν μήνυμα ότι δεν ανέχονται πια αυτήν τη βαρβαρότητα.

Απαιτούν την παραδειγματική τιμωρία του δολοφόνου και διεκδικούν:

  • Εκτεταμένο δίκτυο, σε κάθε δήμο της περιοχής μας, δημόσιων και δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών για την ολόπλευρη προστασία των γυναικών και των παιδιών από τη βία, ιδιαίτερα των απροστάτευτων, στελεχωμένων με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση και εμπλοκή των ΜΚΟ.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για όλες. Κοινωνική προστασία της μητρότητας και του γυναικείου οργανισμού και κάλυψη των αναγκών μας με δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας. Μέτρα στήριξης των εργαζομένων, των άνεργων γυναικών, των γυναικών από μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες, επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ