Παρασκευή 12 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΧΑΡΝΩΝ
Καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση της δημοτικής αρχής

Η διοίκηση Βρεττού αρνείται συστηματικά να φέρει στο ΔΣ το θέμα του χαρατσιού για το σχέδιο πόλης

Τη δημοτική αρχή Αχαρνών, με τη στήριξη της ΝΔ, που αποφεύγει συστηματικά να θέσει σε συζήτηση φλέγοντα προβλήματα των δημοτών καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αχαρνών, με αφορμή και την απαράδεκτη στάση της στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο στις 9/4.

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνει: «Η δημοτική αρχή του κ. Βρεττού συνεχίζει να μη φέρνει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα, αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής της.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη, επαναλαμβανόμενη πρακτική της δημοτικής αρχής Αχαρνών να μη θέτει προς ψήφιση στο σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου θέματα ημερήσιας διάταξης που φέρνει προς συζήτηση η "Λαϊκή Συσπείρωση", με διάφορες προφάσεις, θέλοντας να αποφύγει να πάρει θέση για σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους του δήμου μας.

Πρόσφατο παράδειγμα η τακτική συνεδρίαση της Τρίτης 9/4/24, όπου η "Λαϊκή Συσπείρωση" έγκαιρα κατέθεσε αίτημα να συζητηθεί ως έκτακτο θέμα το ζήτημα της απαίτησης από τον δήμο Αχαρνών εισφορών σε χρήμα που αφορά εκατοντάδες κατοίκους της πόλης μας, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά (πολλές φορές πολλαπλάσια του ετήσιου εισοδήματός τους) για την ένταξη στο σχέδιο πόλης, μετά από δεκαετίες που πληρώνουν ήδη δημοτικά τέλη και άλλα χαράτσια, σε περιοχές μάλιστα που δεν τους παρέχονται ούτε οι βασικές υπηρεσίες για αξιοπρεπή διαβίωση (ύδρευση, αποχέτευση, οδικό δίκτυο, συγκοινωνιακό δίκτυο) από τον δήμο Αχαρνών.

Μάλιστα, το θέμα το επαναφέραμε δεύτερη φορά προς συζήτηση αφού εκκρεμούσε δέσμευση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου από προηγούμενη τακτική συνεδρίαση τον Γενάρη του 2024 πως θα το έφερνε ως τακτικό θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, κάτι που όμως απέφευγε να κάνει για 3 ολόκληρους μήνες. Μάλιστα, όλα αυτά ενώ και στις δύο συνεδριάσεις είχαν προσέλθει δημότες που είχαν λάβει ειδοποιητήρια πληρωμής, τους οποίους η δημοτική αρχή απαξίωσε εντελώς με τη στάση της.

Είναι ξεκάθαρο πως η δημοτική αρχή Βρεττού, το αγαπημένο παιδί της κυβέρνησης της ΝΔ, θέλει να μετατρέψει το όργανο σε μαριονέτα που θα χορεύει στους ρυθμούς της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, που με ζέση υπηρετεί και η ίδια.

Από κοντά και η "αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση" της παράταξης του κ. Ηλιάδη "Αχαρνές για όλους", που έσπευσε να υπερασπιστεί τη δημοτική αρχή υποστηρίζοντας να μη συζητηθεί το θέμα... γιατί τάχα ήταν ανενημέρωτος.

Από την πλευρά μας, κάνουμε ξεκάθαρο προς κάθε κατεύθυνση ότι η "Λαϊκή Συσπείρωση" Αχαρνών μέσω των εκλεγμένων της τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και στο Τοπικό Συμβούλιο, απέναντι σε κάθε δύναμη που επιδιώκει να επικρατεί "σιγή νεκροταφείου", θα πρωτοστατήσει ώστε να αναδεικνύονται και να αναπτύσσονται μέτωπα πάλης μέσα και έξω από τις δημαρχιακές αίθουσες για τα συμφέροντα των πολλών, των εργαζομένων, των μικρών επαγγελματιών, της νεολαίας και κάθε λαϊκής οικογένειας του δήμου μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δυναμική διαμαρτυρία για το δημοτικό χαράτσι (2024-04-25 00:00:00.0)
Απαράδεκτη στάση απέναντι σε δημότη που του πήρε τη μισή περιουσία! (2024-01-24 00:00:00.0)
Καταγγέλλει τις εκφυλιστικές διαδικασίες της δημοτικής αρχής για το πολεοδομικό σχέδιο (2022-08-18 00:00:00.0)
Να μη θιχτούν «τα ιερά και τα όσια» της επιχείρησης επιδιώκει η δημοτική αρχή (2022-02-01 00:00:00.0)
Σύγχρονα και ασφαλή γήπεδα για το λαό και όχι για τα επιχειρηματικά συμφέροντα (2020-12-01 00:00:00.0)
Νέο αίτημα συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο (2019-09-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ