Παρασκευή 12 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Ολη η πόλη μια γροθιά, προχωράμε όλοι μαζί και νικάμε όλοι μαζί!

Αύριο η κινητοποίηση με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής

Από τη σύσκεψη με σωματεία και φορείς
Από τη σύσκεψη με σωματεία και φορείς
Στον δρόμο βγαίνει αύριο Σάββατο η Πετρούπολη, με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής και σύνθημα «Ολη η πόλη μια γροθιά. Προχωράμε όλοι μαζί και νικάμε όλοι μαζί!». Η κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 12 μ. από την πλατεία Ηρώ. Θυμίζουμε ότι έχει προηγηθεί σύσκεψη με τη συμμετοχή δεκάδων σωματείων και συλλόγων της πόλης, όπως και συγκεντρώσεις ενημέρωσης στις γειτονιές.

Στο κάλεσμα της κινητοποίησης τονίζεται ανάμεσα σε άλλα ότι «απέναντι σε αυτά που έχει ανάγκη η Πετρουπολιώτισσα και ο Πετρουπολιώτης, έχουμε την κυρίαρχη κυβερνητική πολιτική που θέλει τους δήμους να χαρατσώνουν τους δημότες και να είναι "ντίλερ" διαφόρων εργολάβων και συμφερόντων. Αυτά μάλιστα σε μια περίοδο που το λαϊκό εισόδημα δεν φτάνει ούτε για τα πιο βασικά, που η ακρίβεια και η ενεργειακή φτώχεια χτυπάνε "κόκκινο".

Ο δήμος Πετρούπολης αρνείται να γίνει το "μακρύ χέρι" του κράτους, της κυβέρνησης και της Περιφέρειας. Δεν θα βάλει πλάτη στην αντιλαϊκή πολιτική. Δεν καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια. Μαζί με τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς, τους συλλόγους και όλο τον λαό της πόλης, βγαίνουμε στο δρόμο για τα δίκαια αιτήματά μας. Βάζουμε μπροστά τις ανάγκες των πολλών, επιδιώκοντας να αναβαθμίσουμε τη ζωή σε κάθε γειτονιά. (...)

Ολη η Πετρούπολη μια γροθιά, διεκδικούμε:

Ενημέρωση σε γειτονιές
Ενημέρωση σε γειτονιές
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες, με βάση τις ανάγκες του δήμου και με την αντίστοιχη κρατική χρηματοδότηση.

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Κατάργηση της απαράδεκτης διάταξης του νόμου Βορίδη.

Να αποδοθούν από την κυβέρνηση στον δήμο Πετρούπολης, εδώ και τώρα, οι χρηματοδοτήσεις που παρανόμως παρακρατούνται. Κατάργηση του τέλους ταφής απορριμμάτων.

Δημιουργία ενός σύγχρονου Κέντρου Υγείας στην Πετρούπολη, στο ιδιόκτητο κτίριο που διαθέτει ο δήμος.

Να κλείσει τώρα ο ΧΥΤΑ Φυλής. Διαχείριση των απορριμμάτων προς όφελος του λαού και του περιβάλλοντος, όχι των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Να προχωρήσει ο ολοκληρωμένος αντισεισμικός έλεγχος σε όλα τα δημόσια κτίρια, με ευθύνη του κράτους και της Περιφέρειας.

Αναβάθμιση των δημόσιων και δωρεάν Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, με πύκνωση των λεωφορειακών γραμμών που συνδέουν με τις στάσεις του Μετρό. Αμεση ολοκλήρωση του σχεδιασμού που προβλέπει σταθμό του Μετρό στην Πετρούπολη (Γραμμή 4).

Εξασφάλιση όλων των απαραίτητων προϋποθέσεων για τη δημιουργία του αθλητικού σταδίου στην περιοχή της Αγίας Τριάδας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ