Τρίτη 23 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΝΕΟΛΑΙΑ
Μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών

Σήμερα στις 7 μ.μ., με πρωτοβουλία Συλλόγων και ΕΛΜΕ και συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών

Στη μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών που διοργανώνεται σήμερα στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια καλούν σωματεία εκπαιδευτικών, δηλώνοντας «παρών» στη μάχη ενάντια στην πολιτική της κατηγοριοποίησης σχολείων και μαθητών, για την επιστημονική υπόσταση του εκπαιδευτικού, για το δικαίωμα στην αγωνιστική υπεράσπιση των δικαιωμάτων και στη διεκδίκηση.

Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ απευθύνουν πλατύ κάλεσμα συμμετοχής στη σημερινή συναυλία, στην οποία θα πάρουν μέρος πολλοί αξιόλογοι καλλιτέχνες. «Αποτελεί συνέχεια στο κύμα συμπαράστασης στον πολύχρονο αγώνα μας. Τρία χρόνια σε έναν αγώνα απέναντι στην προσπάθεια να επιβληθούν η κατηγοριοποίηση, η πλήρης εμπορευματοποίηση και η υποταγή των εκπαιδευτικών σε αυτές τις πολιτικές. Ενοχλούνται που παρά τα εμπόδια που ορθώνουν, τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας μπορούν ακόμα να σπουδάσουν. Θέλουν να λυγίσουν τους εκπαιδευτικούς για να περάσουν την πολιτική τους. Αυτός είναι ο πραγματικός στόχος της "αξιολόγησης". Αν ήθελαν να αναβαθμίσουν τα σχολεία, θα δίνονταν χρήματα τα οποία χαρίζονται σε επενδυτές και εξοπλισμούς», τονίζει ο Παναγιώτης Ευαγγέλου, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής «Δελμούζος», καλώντας εκ μέρους του σωματείου γονείς, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους στη σημερινή συναυλία.

Η συναυλία εντάσσεται στο αγωνιστικό πλαίσιο δράσης που αποφασίστηκε στην πρόσφατη μαζική πανελλαδική σύσκεψη σωματείων εκπαιδευτικών. «Είναι συνέχεια των πολύμορφων αγώνων και δράσεων των σωματείων ενάντια στην "αξιολόγηση" - κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών, ενάντια στον αυταρχισμό της κυβέρνησης, ενάντια στην αντιεκπαιδευτική - αντιλαϊκή πολιτική», σημειώνει η Θεοδώρα Δριμάλα, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «Ρόζα Ιμβριώτη», σχετικά με την πρωτοβουλία των σωματείων. «Μέσα από τα σωματεία μας, συλλογικά και μαζικά, κάνουμε την οργή μας δύναμη αγώνα για το σχολείο που έχουν ανάγκη τα παιδιά μας, που θα μορφώνει όλα τα παιδιά, για έναν εκπαιδευτικό επιστήμονα παιδαγωγό που θα διδάσκει πρωτίστως με την αγωνιστική του στάση και με τη διδασκαλία του την επιστημονική ιστορική αλήθεια και θα διαπαιδαγωγεί τη νέα γενιά να μπει στον αγώνα και να διεκδικήσει τη ζωή με δικαιώματα που της αξίζει. Μέσα από τα τραγούδια πολλών αξιόλογων καλλιτεχνών που συμμετέχουν - και τους ευχαριστούμε πολύ γι' αυτό - θα τραγουδήσουμε όλοι μαζί, γιατί η ζωή και ο αγώνας μάς έχουν διδάξει να τραγουδάμε και να πολεμάμε. Πολεμάμε την πολιτική ΕΕ, κυβερνήσεων, κομμάτων του κεφαλαίου, το κατηγοριοποιημένο σχολείο, την ημιμάθεια. Και τραγουδάμε για τη ζωή, τον εκπαιδευτικό και το σχολείο που έτσι κι αλλιώς θα κατακτήσουμε», συνεχίζει και προσθέτει: «Το επόμενο διάστημα καλούμε σε μαζική συμμετοχή στις Γενικές Συνελεύσεις και στις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων στα επικείμενα συνέδρια που θα εκλέξουν τα νέα ΔΣ των Ομοσπονδιών. Καταδικάζουμε τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, που στέκεται εμπόδιο στον αγώνα μας. Με τον αγώνα και την ψήφο διεκδικούμε Ομοσπονδίες - εργαλείο και όπλο στον αγώνα μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ