Τρίτη 23 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΠΥΛΑΙΑΣ - ΧΟΡΤΙΑΤΗ
Καταγγέλλει «πόρτα» από την Περιφέρεια για την ανέγερση σχολικού κτιρίου

«Μπαλάκι» μεταξύ κυβέρνησης και Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχουν γίνει οι μαθητές και οι γονείς του 2ου ΕΕΕΚ Πυλαίας Χορτιάτη, όπως καταγγέλλει η Ενωση Γονέων του δήμου.

Θυμίζουμε ότι οι μαθητές του 2ου ΕΕΕΚ Πυλαίας Χορτιάτη στεγάζονται σε ακατάλληλο κτίριο. Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί δίνουν εδώ και μήνες έναν μεγάλο αγώνα για τη λύση του προβλήματος στέγασης διεκδικώντας ανέγερση σχολείου. Σήμερα εξακολουθούν να στεγάζονται στο ακατάλληλο μισθωμένο κτίριο, με τον δήμο να έχει δώσει παράταση στην «έξωση» με προϋπόθεση να δοθεί άμεσα λύση.

Μετά από τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις ο δήμαρχος Θέρμης δεσμεύτηκε σε παραχώρηση οικοπέδου προκειμένου να ανεγερθεί καινούργιο ειδικό σχολείο. Οπως αναφέρει η Ενωση Γονέων, «ο υπουργός κ. Λιβάνιος έδωσε τη συγκατάθεσή του για ολοκλήρωση της μελέτης από τις υπηρεσίες του δήμου Θέρμης, στηρίζοντας τον δήμαρχο στα αιτήματά του για το εν λόγω εγχείρημα, ούτως ώστε να προλάβει ο φάκελος να πάει ολοκληρωμένος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για να ενταχθεί σε ειδικό χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες.

Ο δήμαρχος Θέρμης έπειτα από το ΟΚ που πήρε από τον κ. Λιβάνιο συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη, για να τον ενημερώσει, όπως είναι φυσικό, για το τι μέλλει γενέσθαι. Προς έκπληξη όλων ο κ. Τζιτζικώστας ήταν κατηγορηματικά αρνητικός για χρηματοδότηση, λέγοντας σύμφωνα με όσα μας έχουν μεταφερθεί ότι έχει χρήματα μόνο για νηπιαγωγεία... παρόλο που η κ. Πατουλίδου ως αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης είχε υποσχεθεί μπροστά σε φορείς, γονείς και εκπαιδευτικούς σε συνάντηση έπειτα από κινητοποίηση στην Περιφέρεια στο κτίριο της πρώην Νομαρχίας τα εξής: "Φέρτε μου οικόπεδο και εμείς ως Περιφέρεια θα το στηρίξουμε, ο περιφερειάρχης είναι δίπλα σας".

Πριν λίγες μέρες, όταν ζητήθηκε από την κ. Πατουλίδου συνάντηση μαζί της για το εν λόγω θέμα, μας είπε ότι τώρα δεν είναι αντιπεριφερειάρχης αλλά υποψήφια ευρωβουλευτής...».

Η κατάσταση ξαναγυρίζει και πάλι στο υπουργείο Εσωτερικών, χωρίς να υπάρχει ενημέρωση από κανέναν, τα παιδιά με αναπηρία και οι γονείς τους να είναι σε μια μόνιμη ανησυχία, καθώς δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει το αύριο, χωρίς όμως να σταματάνε τον δίκαιο αγώνα τους για την ανέγερση νέου ειδικού σχολείου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποίηση ενάντια στο κλείσιμο σχολείων Ειδικής Αγωγής (2024-02-09 00:00:00.0)
Νέα κινητοποίηση για τη στέγαση των Ειδικών Σχολείων (2024-01-17 00:00:00.0)
Απαιτούν λύση στο 2ο ΕΕΕΕΚ Πυλαίας - Χορτιάτη (2018-01-23 00:00:00.0)
Δραστηριότητα ΚΟ του ΚΚΕ ενόψει των εκλογών (2014-04-01 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2014-02-15 00:00:00.0)
Τραγούδησαν για την Παιδεία (2009-10-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ