Τρίτη 23 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ
Καταγγέλλει την επικίνδυνη κατάσταση των υποδομών στο ΑΠΘ

Την απαράδεκτη αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν στην κατάσταση των υποδομών στο ΑΠΘ, τα οποία εκθέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία φοιτητών και εργαζομένων, καταγγέλλει ο ΕΣΔΕΠ.

Ο ΕΣΔΕΠ προειδοποιεί για τον κίνδυνο το ΑΠΘ να γίνει νέα «Τέμπη», ειδικά μετά και την τελευταία εξέλιξη που αφορά τη διακοπή τροφοδοσίας φυσικού αερίου των εγκαταστάσεων της Σχολής Καλών Τεχνών στη Θέρμη λόγω των καθιζήσεων και κατόπιν διαπίστωσης διαρροής.

Οπως αναφέρει, η επικίνδυνη κατάσταση των κτιρίων της Σχολής Καλών Τεχνών, ειδικά του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, χρήζει άμεσης αντιμετώπισης. «Η έκταση και η σοβαρότητα των καθιζήσεων, καθώς και η μόνιμη υγρασία και η διάβρωση των υλικών, που επισημαίνονται και σε έκθεση της Τεχνικής Υπηρεσίας εδώ και σχεδόν τρία χρόνια, είναι δηλωτικές της υψηλής διακινδύνευσης των κτιρίων. Η ασφάλεια και η υγεία των φοιτητριών και φοιτητών και του διδακτικού προσωπικού τίθενται σε σοβαρή αμφισβήτηση», σημειώνει. Και καταγγέλλει την εγκληματική καθυστέρηση των έργων άρσης του κινδύνου, παρά το γεγονός ότι η κατάσταση αυτή, εδώ και χρόνια, είναι σε γνώση των διοικήσεων του πανεπιστημίου.

Με αφορμή την απαράδεκτη κατάσταση των κτιρίων της Σχολής Καλών Τεχνών (Τμήματα Εικαστικών, Κινηματογράφου) καθώς και άλλων σχολών όπως η Πολυτεχνική, η Φιλοσοφική, η Γεωπονική, κ.ά., ο ΕΣΔΕΠ επανέρχεται στο θέμα ασφάλειας, θωράκισης, ενίσχυσης και συντήρησης των υποδομών στο ΑΠΘ και ζητά: Τη δημοσιοποίηση των σχετικών μελετών (γεωτεχνικής μελέτης) που έχουν παραγγελθεί από τη διοίκηση του ΑΠΘ σχετικά με τα κτίρια της Σχολής Καλών Τεχνών στη Θέρμη. Κοινοποίηση χρονοδιαγράμματος που αφορά την άμεση και οριστική λύση του προβλήματος. Τη μετεγκατάσταση της Σχολής μέχρι την άρση της διακινδύνευσης.

Απαιτεί από την κυβέρνηση την άμεση διάθεση όλων των απαραίτητων κονδυλίων για την κατεπείγουσα, οριστική και αμετάκλητη άρση όλων των σχετικών προβλημάτων που εκθέτουν τη ζωή σε κίνδυνο και από τη διοίκηση του ΑΠΘ να προχωρήσει αμέσως στα δέοντα, διεκδικώντας με κάθε τρόπο τους απαραίτητους πόρους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ