Τετάρτη 24 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΕ ΚΑΝΑΔΑ ΚΑΙ ΗΠΑ

Του απεσταλμένου μας Τάσου ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

«Και από δω, από τον Καναδά, οι Ελληνες του εξωτερικού μπορούν να στείλουν ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, που κανείς δεν μπορεί να το διαβάσει αλλιώς: Δυνατό ΚΚΕ στην Ελλάδα και στους Ελληνες του εξωτερικού, είναι το πιο ισχυρό μήνυμα αντίστασης στους λαούς της Ευρώπης και όλου του κόσμου. Είναι μήνυμα αντίστασης, ελπίδας και ανατροπής!».

Αυτά τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του στη συγκέντρωση της ΚΟ Μόντρεαλ του ΚΚΕ το απόγευμα της Δευτέρας, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε Καναδά και ΗΠΑ, που ξεκίνησε τη Δευτέρα και ολοκληρώνεται την Κυριακή. Θυμίζουμε ότι στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετέχουν επίσης ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιος και ο Κώστας Γουλιάμος, καθηγητής πανεπιστημίου, Τακτικό Μέλος της Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών της Ευρώπης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κόμματος.

Τα γραφεία του Εργατικού Συλλόγου της πόλης γέμισαν από ομογενείς, νέους και μεγαλύτερους, «απόδειξη ότι το Κόμμα μας, οι ιδέες μας έχουν πολύ βαθιές ρίζες, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά κυριολεκτικά μέχρι και στην άλλη άκρη του κόσμου και ανθίζουν παντού. Ρίζες και δεσμοί που κρατάνε από το παρελθόν - από τότε που έφευγαν οι καραβιές από το λιμάνι του Πειραιά, με τους μετανάστες εργάτες στριμωγμένους "σαν στρείδια στο κατάστρωμα", όπως λέει και το τραγούδι... Κι αντέχουν στον χρόνο, περνάνε από γενιά σε γενιά. Αλλά δημιουργούνται και καινούριοι δεσμοί, που σφυρηλατούνται στον αγώνα για όσα έχουν ανάγκη οι ομογενείς», τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Γραμματέας του ΚΚ Κεμπέκ/ΚΚΚ Adrian Welsh, ο Γραμματέας της ΚΝ Καναδά Ivan Byard, ο γραμματέας του συνδικάτου CSN, Bertrand Guibord και ο πρόεδρος τους κινήματος Ειρήνης Κεμπέκ, Jad Kabbanji. Η παρουσία όλων καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους.

Παρέμβαση στην εκδήλωση πραγματοποίησε ο Κ. Γουλιάμος, με αποκαλυπτικά στοιχεία για την πραγματικότητα της μετανάστευσης και την κατάσταση των εργαζομένων στην ΕΕ, όπως και στον Καναδά, χώρα στην οποία και ο ίδιος δίδαξε για πολλά χρόνια. Επίσης, ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, μέσα σε ζεστό χειροκρότημα, σημείωσε πως η ψήφος στο ΚΚΕ δείχνει ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος, έξω από τα δεσμά της ΕΕ, την καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Το άνοιγμα της εκδήλωσης έκανε ο Γραμματέας της ΚΟ Μόντρεαλ, Θανάσης Παπάζογλου. Καλωσορίζοντας τον Δ. Κουτσούμπα, σημείωσε μεταξύ άλλων πως «τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και εδώ στο Μόντρεαλ θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να βγει το ΚΚΕ ακόμη πιο δυνατό. Για να στείλουμε μήνυμα πως οι Ελληνες μετανάστες, που οι πολιτικές τους οδήγησαν στην ξενιτιά, εμπιστεύονται και στηρίζουν με την ψήφο τους τη μοναδική αντιπολίτευση, το μόνο κόμμα που βρίσκεται απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή και εχθρική για τους λαούς πολιτική, το ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ